Welke updatesleutel kiezen

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Artikelimportwizard > Stap 3: Creatie/Update >

Welke updatesleutel kiezen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Wellicht één van de moeilijkste fazes in het importproces is te bepalen welke updatesleutel er gebruikt moet worden. Immers, de keuze van een verkeerde sleutel kan er toe leiden dat artikelen meerdere keren worden toegevoegd.

 

Enkele vuistregels kunnen u op weg helpen.

 

Indien uw leveranciers nagenoeg allemaal over bestanden beschikken met volledige (ean13-) barcodes, dan is dit uiteraard leuk, op voorwaarde dat u weet dat deze barcode niet zo snel wijzigt. Immers, bepaalde leveranciers en/of fabrikanten maken er de gewoonte van bij producties in andere landen, ook een andere barcode te kiezen. In dat geval is een barcode geen zo'n goede keuze uiteraard. In veel gevallen echter zal dit tot een goed resultaat leiden.

 

In veel gevallen beschikt uw leverancier echter niét over een compleet (zeg maar, voor àlle artikelen) overzicht met voor àlle artikelen een barcode. Een referentie is dan het meest voor de hand liggend, en het is duidelijk dat dit al niet zo snel meer wijzgit

 

 

Het gebruik van het volgnummer en/of het artikel compleet wordt eerder afgeraden. De reden is eenvoudig: in DBFACTw kan men echt niet 'met de druk op de knop' de groep, soort, of volgnummer wijzigen.

 

Indien u eerst de gegevens uit DBFACTw exporteert, en daarna importeert met een aantal aangepaste gegevens, ligt het voor de hand dat u de artikelcode mee exporteert, en deze gebruikt als updatesleutel om te importeren.