Via een evenement

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Credits > Voorbeeld > Verbruiken van de credits voor de klant >

Via een evenement

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Credits kunnen ook worden verrekend via het Evenementenbeheer. Dit houdt in dat u bv. opleidingspakketten kan verkopen aan uw klanten. Wij gebruiken deze functionaliteit eveneens en we bekijken dit dan ook eens van naderbij met een reëel praktijkvoorbeeld.

 

Voorbereiding van de artikelen

 

In eerste instantie is het dus zoals altijd nodig dat onze klant een pakket van credits aankoopt die hem het recht, dikwijls tegen een verminderde prijs, deel te nemen aan een aantal opleidingen.

 

We doen dit via een factuur aan de klant. Op deze factuur komt het artikel te staan dat wordt gebruikt om het pakket aan opleidingen te factureren. Dit is dus ons opbrengst artikel en we weten hiervan dat dit artikel een positieve creditsfactor dient te hebben.

In mijn voorbeeld heb ik een artikel dat de klant recht geeft op 7 zitjes voor een opleiding die on-site wordt georganiseerd en bedraagt de creditsfactor dus 7.

Dit artikel krijgt ook het bijbehorende correcte credittype mee.

 

Hieronder hoe dit er juist uitziet in de artikelfiche voor het opbrengst artikel:

 

 

Uiteraard hebben we ook nog een verbruiksartikel nodig. Dit artikel zal worden gebruikt voor de verrekening van de credits en dient dus een negatieve creditsfactor te hebben.

Onderstaand een screenshot van hoe dit artikel in realiteit uitziet:

 

 

Dit dien je dus te doen met al je artikelen die zullen worden gebruikt om de opleidingen aan te rekenen aan de klant.

 

 

Aanrekenen opleidingspakket voor de klant

 

Voila, we zijn zo ver gekomen dat we het opleidingspakket kunnen gaan aanrekenen aan onze klant. We doen dit uiteraard via een factuur.

 

In onderstaande screenshot kan u zien hoe de verrekening er op de factuur zal uitzien:

 

 

Na het afsluiten van onze factuur zal deze klant dus een saldo hebben openstaan van, in mijn geval, 7 credits. Ik controleer dit even in de Credits Overzicht Werklijst (onderstaand) en we zien dat dit wel degelijk het geval is.

 

 

Voila, nu komt het echt werk...

 

Verwerking van de inschrijving via het evenementenbeheer

 

Uiteraard is het niet de bedoeling om hier nog eens de module Evenementenbeheer te gaan uitleggen maar beperk ik me tot het minimum en leg ik enkel uit hoe openstaande credits worden verwerkt via deze module.

 

 

Na het ingeven van de relatie wordt er een melding gegeven indien de deelnemer openstaande credits heeft die in aanmerking komen voor gebruik. U kan het aantal openstaande credits terugvinden op het scherm. Tevens dient u ervoor te zorgen dat indien u een verrekening wenst via de credits dat de facturatie-status correct is ingevuld.

 

Na het inschrijven van deze deelnemer heeft deze klant dus nog 6 openstaande credits die hij kan gebruiken alvorens supplementair te worden gefactureerd.

 

Protip

Dubbelklik op het aantal credits opent de 'credit werklijst' voor de geselecteerde relatie.

 

Klungelalarm

Indien een inschrijving wordt geannuleerd dan worden de afgetrokken credits via de inschrijving opnieuw bijgeteld bij het totaal aantal credits.