Updatebeheer

Navigation:  Starten met DBFACTw > Het dossier > Dossierbeheer >

Updatebeheer

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

 

In dit scherm kan u alle dossiers, alleen de geselecteerde dossiers of alle niet up-to-date dossiers updaten. In de lijst komen alle beschikbare dossiers voor behalve het dossier waarin u momenteel bent ingelogd.

 

De dossiers met een rood kruisje voor zijn niet up-to-date en dienen te worden geupdatet indien u ze wenst te gebruiken. De dossiers die aangevinkt zijn  zijn up-to-date en kan u zonder problemen opstarten en in werken.

 

U kan één of meerdere dossiers selecteren door de shift-toets of de control-toets ingedrukt te houden terwijl u de dossiers selecteert. Op die manier kan u enkele dossiers updaten.

 

Als u op de knop Updaten klikt heeft u de mogelijkheid om Alle dossiers, de Geselecteerde dossiers of alle dossiers die niet up-to-date zijn. Het welbekende Ik aanvaard-scherm wordt getoond en dan worden de dossiers geupdated.

 

Klungelalarm

als U een ander dossier update zorg er dan voor dat niemand meer in dat dossier werkt alvorens de update te starten.

 

Let op:

 

Het is sinds kort niet meer mogelijk om eender welke gebruiker dan ook dossiers te laten updaten. Dit updaten van dossiers is nu beveiligd.

 

Bij het opstarten van DBFACT kan een dossier worden geupdated vanuit het dossier-selectie-scherm. Omdat in dit scherm nog geen dossier en gebruiker gekend is kan niet naar de gebruikersrechten gekeken worden. Daarom is er een update paswoord in het leven geroepen. Dit paswoord is instelbaar in het scherm van de Veranderen Variabelen, onder helpkey 917023. Dit paswoord geldt voor ALLE dossiers en behoort dus tot de 'DBFACT-map'. Als het apswoord leeg is wordt het paswoord-systeem uitgeschakeld. Als het paswoord ingesteld is zal bij het updaten van een dossier vanuit het selectie-scherm dit paswoord gevraagd worden om de update te starten.

 

Eénmaal DBFACT is opgestart kan (een) dossier(s) vanop 2 plaatsen worden geupdated: vanuit het 'updatebeheer' (direct-menu 35) en bij het 'switchen' van dossier. om het updaten hier te beveiligen is er een nieuw recht in het leven geroepen: 'Dossier(s) updaten' op het tabblad 'Systeem'. Als deze niet actief kan een gebruiker een dossier niet updaten.