Uitgebreid aankoopbeheer

Navigation:  Uitbreiding stockbeheer >

Uitgebreid aankoopbeheer

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

In de basisversie van DBFACTw is reeds een mogelijkheid voorzien om met orderboeken te werken.

 

Uw organisatie verhandelt een assortiment van producten die bij meerdere leveranciers aangekocht kunnen worden. De prijzen kunnen daarbij ook regelmatig wijzigen, en ook het productassortiment evolueert regelmatig. U moet op basis van uw verkopen nieuwe aankopen genereren, snel wijzigingen in aankooppolitiek instellen. In dat geval is deze module voor u uitermate interessant.

 

Met orderboeken simuleert u welke producten met welke aantallen u zou willen bestellen. De prijzen kunnen (eventueel met de online XML-modules) geraadpleegd worden, en er wordt automatisch toegewezen waar u de producten zou kunnen bestellen. Deze toewijzingen kunt u nog naar eigen idee wijzigen, totdat u definitief de bestelling plaatst met de spreekwoordelijke 'druk op de knop'.

 

Het gebruik van orderboeken laat bovendien toe dat meerdere productverantwoordelijken suggesties kunnen maken rond wat ze besteld willen zien. U neemt als aankoper deze voorstellen over,  waarbij u definitief de bestelling plaatst.

 

 

Protip

Op het tabblad aankoop van de artikelfiche kan u via de dropdownbox Prijsberekening netto een prijslink kiezen.

Door middel van op de knop leveranciers eronder te klikken kan u voor elke leverancier kiezen of deze mag opgenomen worden in de link. Hiervoor dient u gewoon de checkbox Link aan te vinken die u naast de nettoprijs in scherm "Leverancier voor artikel" kan terugvinden.

Deze link wordt ook gebruikt bij menu 5.3.1 bij optie - Herberekening netto prijzen.