Ticketprinter

Navigation:  Configureren > Werkstation configuratie >

Ticketprinter

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

We beginnen met aan te duiden of er wel degelijke en ticketprinter aanwezig is. Een ticketprinter is een printer die op een speciale manier wordt aangestuurd, meestal NIET via de normale afdrukroutine die op Crystal Reports zijn gebaseerd maar via een rechtstreeks sturen van de karakters en controlecodes. Dat heeft aan de ene kant het voordeel dat het sneller en automatisch kan gebeuren, aan de andere kant het "nadeel" dat veel stijlinformatie verloren gaat zoals het gebruik van verschillende lettertypes.

 

Ticketprinter aanwezig:

Hier duidt u aan of er een ticketprinter aanwezig is aan dit station.

Printer type:

Standaard: De standaard sturing, printer is eenvoudig gekoppeld via LPT of seriële poort en maakt gebruik van de standaard ESC-printercommando's.

 

OPOS: De sturing gebeurt via een standaard sturing van POS materiaal zijnde de Open Point-Of-Sale standaard. Zo open blijkt die standaard nu ook weer niet, maar deze heeft wel als voordeel dat bvb klantendisplay, printer en kassalada aan elkaar gekoppeld worden en via één sturing kunnen worden aangesproken. Meer info omtrent deze instellingen kan u hier terugvinden.

 

Alternatief: Wordt gebruikt als het gaat om een alternatieve sturing van de printer, niet volgens de Epson Esc-printercommando's.

 

ESC/POS: Meer info over ESC/POS kan u hier terugvinden.

Alternatieve printer:

Indien u hebt gekozen voor de alternatieve driver dan kan u hier de printer die vooraf heeft gedefinieerde kiezen.

U definieert deze printer onder menu 1.5.2.3. waar u een printer kan Toevoegen, er een naam aan geven en dan alle printercodes toevoegen.

Poort:

Welke poort wordt er gebruikt

UNC:

Wordt er gewerkt met een UNC pad

 

 

Klungelalarm

Het is niet omdat u de software voor oPos heeft geïnstalleerd dat u zomaar alles kan koppelen aan DBFACT. De printer en het materiaal dienen oPos-compatible te zijn en per apparaat dient u een aparte driver te hebben die moet worden geïnstalleerd. Wendt u aub tot uw leverancier voor meer informatie over de drivers.

 

 

Afsluitscherm overslaan na PageDown in betalingsscherm:

Als de snelkassa actief is kan deze optie worden ingesteld per werkstation.