Tab Leverancier

Navigation:  Basis > De relatie > De relatiefiche >

Tab Leverancier

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Dit tab-blad bevat alle informatie die eigen is aan het feit dat een relatie ook leverancier is.

 

 

Klantnummer:

Indien u uw klantnummer kent bij de leverancier, vul dit dan hier in.

BTW:

De code die u hier invult wordt later gebruikt om de uitsplitsing van de BTW te maken bij het inboeken van de inkoopfacturen. Bij de niet-recupereerbare BTW vult u het percentage in dat niet kan worden gerecupereerd. Heel typisch is dit de BTW op autokosten en brandstoffen voor personenwagens waar slechts 50% van de BTW mag worden afgetrokken. Het systeem zal de overige 50% BTW automatisch bij de kosten tellen.

Grootboekrekening:

U kunt 1 grootboekrekening invullen die wordt gebruikt als standaardrekening bij het inboeken van de aankoopfactuur.

 

Protip

Indien u bij de rekening een slash ingeeft ( / ) dan ziet de gebruiker bij het inboeken van een aankoopfactuur de lijst met de meest recent gebruikte grootboekrekeningen van deze leverancier. Bijzonder handig als u verschillende rekeningen gebruikt bij deze klant en wanneer bijvoorbeeld uw accountant al een aantal boekingen heeft gedaan waarop u zich dan kunt baseren. Voorts is het mogelijk om een aantal vaste bewerkingen aan te maken die dan eventueel per leverancier kunnen worden opgeroepen.

 

Leveringstermijnbewaking:

DBFACTw laat u toe de leveringstermijnen van uw leveranciers beter te beheren. U kunt deze beheren gebruik makend van de fax, printer of via e-mail.

Faxnummer bewaking:

Indien een apart nummer moet worden gebruikt voor de leveringstermijnbewaking kan u dit hier invullen. Bij gebrek aan een specifiek nummer wordt het standaard faxnummer gebruikt. U weet dat u met DBFACTw de mogelijkheid heeft krachtige faxfuncties te gebruiken in combinatie met Zetafax. Zie voor meer op www.zetafax.com

E-mail bewaking:

Indien een apart adres moet worden gebruikt voor de leveringstermijnbewaking kan u dit hier invullen. Bij gebrek aan een specifiek adres wordt het standaard faxnummer gebruikt.