Stockbeweging in document

Navigation:  »No topics above this level«

Stockbeweging in document

Return to chapter overview

Via dit ene scherm worden de stockbewegingen van een detail in een document weergegeven. Het scherm biedt heel wat krachtige mogelijkheden om de juiste selecties rond stocklocatie, units of loten bij te houden. Ook de realtime informatie wordt te allen tijde via dit scherm zichtbaar gemaakt.

 

 

 

Artikel

De basis informatie van het artikel is bovenaan het scherm zichtbaar

Stockplaats

Per stockplaats worden de gegevens weergegeven. Onderaan het scherm vindt u ook de totale stock en dergelijke meer terug.

Loten

Indien het artikel uit loten bestaat, worden deze hier in detail ook getoond, zodat de juiste keuze gemaakt kan worden van welk lot er verkocht wordt.

Unit

Ook voor units wordt dezelfde situatie toegepast: indien een artikel over een serienummer (unit) beschikt, wordt dit hier eveneens getoond

#Aantal

In deze kolom wordt het aantal ingevuld dat men voor de stockbeweging zal gebruiken. Dit kan in bepaalde documenten over meerdere lijnen gespreid zijn, bij andere (zoals bestelbonnen) juist niet.

 

 

Stock

Dit is de fysische stock voor het artikel op een bepaalde stockplaats. Deze stock moet aanwezig zijn op deze stockplaats (of de onderliggende stockplaatsen)

Beschikbaar

Dit is de fysische stock aanwezig op de stockplaats mits in mindering het aantal uitgaande bewegingen die gereserveerd zijn in mindering van de stock van deze stockplaats.

Voorbeeld:

Er zijn van dit artikel 189 stuks op voorraad op stockplaats 1, maar een klant wenst er via stockplaats 1 19 te kopen. De fysische 'stock' zal dan 189 aanduiden, maar de beschikbaarheid zal slechts 170 stuks zijn.

IN

Alle verwachte aantallen die zullen binnenkomen.

UIT

Alle verwachte aantallen die zullen vertrekken uit de stockplaats  (of lot of unit)

Backorder klant

Het aantal stuks in bestelling door een klant om vanuit die locatie te beleveren.

Backorder leverancier

 

Gevraagd

Terwijl men bezig is documenten aan het ingeven, kan het voorkomen dat ook andere gebruikers daarmee bezig zijn. Om dit op te lossen,

 

 

Opvragen

 

Via deze knop kan ik heel wat zaken opvraegn

- het artikel

- de realtime verrichtingen op het artikel

- de reservaties op het artikel

- de backorders klant voor het artikel

- de backorders leverancier voor het artikel