Standaard Windows MAPI-cliënt

Navigation:  Basis > E-mailen in DBFACTw > Te gebruiken e-mailsystemen >

Standaard Windows MAPI-cliënt

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Dit is het standaard e-mailsysteem van de vorige versies. Deze is dus nog steeds beschikbaar en is ook standaard ingesteld in DBFACTw. Bij een overgang naar versie 2.5 zal dit systeem automatisch ingesteld zijn. Ook bij het definiëren van nieuwe werkstations zal dit type ingesteld worden.

 

Wat is nu MAPI ?

 

MAPI staat voor Messaging Application Programming Interface en is kortweg een systeem dat ingebouwd is in Microsoft Windows dat toelaat dat verschillende e-mailprogramma's (Outlook, Outlook Express, Eudora, ...) onderling kunnen samenwerken. Zolang programma's gebruik maken van deze 'universele interface', kunnen ze e-mails uitwisselen.

 

Het komt er op neer dat als U vanuit DBFACTw e-mails verstuurt via MAPI het MAPI-systeem in Windows gaat kijken welk e-mailprogramma standaard staat ingesteld en de e-mail wordt verstuurd via dit programma.

 

Voordelen :

 

Windows kiest automatisch het standaard ingestelde e-mailprogramma.

Historiek van de verstuurde e-mails worden bijgehouden in het e-mailprogramma.

U bent niet verplicht om Outlook of Outlook Express te gebruiken als e-mailprogramma, er zijn meerdere mogelijkheden.

 

Nadelen :

 

Geen mogelijkheid tot versturen van HTML-berichten.

Eenmaal de MAPI is aangesproken heeft DBFACTw geen controle meer over het systeem. Het enige dat DBFACTw kan doen is eventuele foutmeldingen bij het versturen opvangen en melden.

Een fout in het e-mailprogramma kan dus voor problemen zorgen…

 

 

 

Protip

Via deze instelling werkt de Windows Mail van Windows Vista en kan deze gebruikt worden voor uw mail toepassingen in DBFACTw.