Snelmenu Relaties

Navigation:  Basis > De relatie >

Snelmenu Relaties

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

In DBFACTw hebben we vanaf versie 2.61daa voorzien om van op verschillende plaatsten in DBFACTw snel relatie-info op te vragen. U kan deze functionaliteit aanspreken door gebruik te maken van de rechtermuisbutton op verschillende plaatsen in het pakket.

We hebben ervoor gekozen de weergegeven informatie instelbaar per gebruiker te maken. Op die manier kan u volgens uw functie de lijst aanpassen aan uw noden.

 

 

Instellingen

 

U kan instellen per gebruiker welke items zichtbaar zijn in dit snelmenu. Wenst u dit te doen voor andere gebruikers binnen DBFACTw dan kan u dit ook mààr u heeft hiervoor recht 165 nodig.

 

 

Na het drukken op deze button komt u terecht in volgend scherm.

 

 

In dit scherm kan u het snelmenu samenstellen. De linker kolom zijn de beschikbare menu-items, de rechter kolom geeft de huidige weergave van uw lijst weer.

 

Een item toevoegen doet u door velden van de linker naar de rechter kolom te slepen. Bij het 'droppen' van het veld in de rechter kolom gaat het item onderaan de lijst komen te staan.

Een item van volgorde veranderen kan u doen via de pijltjes naast de rechter kolom.

Een item verwijderen kan op 2 manieren: ofwel sleept u het veld uit de rechter kolom, eender waar naartoe óf u kan het veld aanduiden en de button <Verwijderen> gebruiken.

 

Dit snelmenu configureren voor een andere gebruiker kan ook via dit scherm door bovenaan de andere gebruiker te selecteren.

 

 

Waar kan ik deze functie terugvinden?

 

Er zijn wel een aantal plaatsen waar u deze handige functie kan terugvinden...vb:

 

1.In de RelatieGrid die kan worden aangesproken via F6:

 

 

2.Bij een Relatie IngaveVeld

 

 

3.Verschillende grids waarin een relatienaam of relatienummer staat.

 

 

We zijn er van overtuigd dat u heel wat plezier aan deze functionaliteit zal beleven.