Overnemen van backorders in een document

Navigation:  Basis > De Documenten > Werken met documenten in DBFACTw > Toetsen en functies in documenten > Button Backorders >

Overnemen van backorders in een document

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Laat ons de juiste werking van het selecteren van de backorders even van dichterbij bekijken: ··Overnemen van backorders in een document

 

 

Wanneer verschillende adressen zijn gebruikt bij een relatie en daar verschillende backorders voor genoteerd staan zal het systeem u eerst vragen welke backorders u wilt selecteren.

U krijgt na deze keuze bovenstaand scherm te zien. U kunt de backorders nu op verschillende manieren selecteren. Over het werken met grids verwijzen we naar 'Werken met grids in DBFACTw' waar dit item in detail wordt besproken.

 

Het selecteren van de backorders kan manueel gebeuren door de button Markeren aan te klikken wanneer de gele lijn op de juiste regel staat. Wilt u de backorders en het aantal uit te leveren artikelen selecteren volgens de beschikbare stock, klik dan Stock Markeren. U kunt bij de selectie ook manueel het aantal dat moet worden uitgeleverd aanduiden via de kolom '#Leveren'. De aantallen die hierin worden vermeld kunnen worden aangepast. U herinnert zich de regel dat wanneer een # wordt geplaatst voor de hoofding van een kolom dat we de gegevens dan daarin kunnen wijzigen.

 

U kunt een Bon selecteren door eerst op Bon te klikken en dan het nummer van de bestelling in te geven. U wilt bijvoorbeeld de backorders uitleveren van een bepaalde bestelling klant, vul gewoon het nummer van de bestelbon in en de backorders worden geselecteerd.

 

U kunt backorders uitvegen. Let wel op, uitvegen betekent hier wel degelijk dat u de backorders annuleert, het is niet het provisoir opkuisen van de lijst. De backorders worden dus verwijderd, de originele bestelling wordt niet aangepast.

Wilt u eerst meer informatie over een bestelling of een backorder, ga dan eerst naar het desbetreffende artikel en klik Zoom aan. De bestelbon wordt dan geopend. Via OK neemt u de backorders definitief over, via Einde verlaat u dit scherm zonder de bewerking uit te voeren.

Bij het overnemen zult u zien dat het systeem nog een extra controle doet op de beschikbaarheid. U kunt dan alsnog annuleren per lijn.

 

Protip

Indien u in de leveringsnota of de factuur het aantal vermindert in de regels die zijn overgenomen via backorders, zullen de artikelen terug in backorder worden geplaatst. Wilt u de backorders uitvegen dan selecteert u eerst de lijst via Backorders en u veegt ze daar uit.