Routeplanning

Navigation:  CRM > Uitbreidingen op CRM functies >

Routeplanning

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

DBFACTw heeft een knappe integratie naar Microsoft Mappoint gerealiseerd. Heel wat mogelijkheden zijn op deze manier gerealiseerd

 

Mappoint 2002 is een uitgebreide routeplanner uitgegeven door Microsoft en zeer flexibel om mee te werken. Juist om die reden is besloten om de functionaliteit van deze routeplanner te integreren in DBFACTw.

 

Concreet betekent dit dat u vanuit DBFACTw de mogelijkheid om de locaties van relaties op te vragen en routes te plannen tussen relaties. Vanop diverse plaatsen in DBFACTw kan u relaties toevoegen aan de routebuffer om deze buffer later in te lezen om een route samen te stellen. Deze functionaliteit kan zéér handig zijn.

 

Stel u de volgende situatie(s) voor:

 

U maakt gebruik van de acties in het relatiebeheer en via het actiebeheer vraagt U de acties op voor morgen. U krijgt een lijst van relaties die U dient te bezoeken. Vanuit het actiebeheer kan U dan de relaties die U dient te bezoeken automatisch toevoegen aan de routebuffer en deze buffer later inlezen in de routeplanner.

 

U stelt een lijst van relaties samen via Etiketten/Bestand/Lijst relaties. Deze lijst kan U dan automatisch toevoegen aan de routebuffer en deze buffer later inlezen in de routeplanner.

 

Protip

Mappoint dient ook nog actief te worden gezet per dossier. Meer instellingen kan u nog terugvinden onder parameter modules-mappoint

 

 

1. Mappoint gebruikers:

 

Meer uitleg kan u terugvinden bij 'Routeplanner_Parameters'

 

 

2. Aan de slag met Mappoint

 

 Routeplanner:

Ga in DBFACTw naar 4 - 5 - 1 Routeplanner en dan komt u in onderstaand scherm terecht.

 

 

Mappoint gebruiker

Ofwel hebben we hier de keuze tussen de 'algemene instellingen' ofwel selecteren we hier één van de aangemaakte gebruikers die zijn gecreëerd via de parameter modules.

Beginuur dag

Wanneer begin jij de dag?

Einduur dag

Wanneer probeer je te stoppen?

 

 

 

De optie 'snelste route' of 'kortste route' kan ingesteld worden, hebben we evenwel een vooraf gedefineerde gebruiker geselecteerd wordt de optie overgenomen van de gebruiker.

 

Relatie

Hier kan je het volledige relatiebestand gebruiken vanuit DBFACTw, deze werkt identiek zoals onze 'ultra-search' in DBFACTw.

Vrij zoeken

Vul hier een adres in. Wordt gebruikt als het adres waar naar toe moet worden gereden niet gekoppeld is aan een relatie in DBFACTw. We kijken even hoe DBFACTw hier op reageert

 

 Voorbeeld

 

Stel we geven bij 'Vrij zoeken' het adres 'Nieuwpoortstraat' in, vermits we hier geen verdere 'filtering' hebben ingegeven, zoals een plaatsnaam zal het systeem me een overzicht geven van alle mogelijke varianten, dit ziet er dan als volgt uit...

 

 

In dit scherm kunnen we dan ons gewenst adres gaan 'Selecteren' of eventueel zoeken op een ander vrij adres...

 

Stoptijd bij relatie

Hier geven we in hoelang we denken aanwezig te moeten zijn op het ingegeven adres of relatie. Dit om nog nauwkeuriger onze ingeschatte tijd te gaan berekenen

Firma toevoegen

Voegt onze firmagegevens toe aan de berekening die ingevuld staan in de dossiergegevens.

 

 

 

Nadat we al onze gewenste data hebben ingevuld klikken op de button 'berekenen', indien Mappoint is geïnstalleerd (wat uiteraard een vereiste is) komen we in volgend scherm.

 

 

Wijzigen:

We hebben hier de volgende opties:Route optimaliseren:

Zorgt voor de meeste optimale routeberekening tussen de opgegeven adressen. De meest ideale route wordt berekend tussen de verschillende lokaties.


Snelste Route:

Deze keuze krijgt u indien u de kortste route heeft gekozen in het beginscherm


Kortste Route:

Deze keuze krijgt u indien u de snelste route heeft gekozen in het beginscherm

 

Zoeken:

Zoeken naar de Adres, Plaats, Locatie

 

Afdrukken:

We krijgen hier de volgende opties:Plan:

Afdruk van de route


Routebeschrijving:

Zoals wordt bedoeld met beschrijving


Geïllustreerde Route:

Beschrijving van de route met afbeelding van de te nemen route

 

Extra        Om de map te exporteren naar Microsoft Pocket Streets...

 

Transform your Microsoft Windows Mobile–based device into a personal guide. Stroll through thousands of North American and Western European cities without getting lost. Your maps are in the palm of your hand. Zoom in closer for a better look, access points-of-interests, find ATMs, customize your maps, and much more.

 

Opslaan:

Via deze button kan u de berekende route opslaan als een *.ptm file.

 

 

 Routebuffer leegmaken

 

U kan ten allen tijden de routebuffer of een deel ervan leegmaken.

Deze routeplanner buffer dient eigenlijk als vergaarbak om tijdelijk informatie in te verzamelen die we vanop heel wat plaatsten in DBFACTw doorsturen. Meer uitleg hierover binnenkort.