Reservatiebeheer

Navigation:  Uitbreiding stockbeheer >

Reservatiebeheer

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Goederen die bestemd zijn voor een klant worden nog altijd te vaak verkocht aan andere klanten. Goederen die op voorraad zijn maar waarvoor nog andere stukken moeten binnenkomen worden soms uitgeleverd waardoor een order moeilijk compleet kan worden uitgeleverd. Welnu, er bestaat de mogelijkheid in DBFACTw om deze goederen bij automatisch bij ontvangst of manueel uit voorraad te reserveren.

 

Ook wanneer uw klant artikelen uit uw voorraad wil reserveren, dus artikelen wil afnemen op afroep, dan kan u dit soort order noteren via de module reservaties. Vanuit de backorders kan u artikelen in reservatie plaatsen of u kunt juist een reservatie terug in backorder nemen. Met DBFACTw houdt u flexibiliteit aan, zelfs met een ingewikkeld voorraadbeheer. En het systeem is fool-proof: een ongeoorloofde handeling die een inconsistentie tussen bewerkingen zou kunnen veroorzaken wordt opgevangen en verboden.

 

Kortom: de reservatiemodule is een specifieke module die een netjes geïntegreerd geheel vormt met de andere modules rond het voorraadbeheer.