Certipost: Regelmatching

Navigation:  De Boekhouding > Uitbreiding op boekhouding > Elektronische Facturatie - Inbound > Certipost - Inbound > Werking Certipost Inbound >

Certipost: Regelmatching

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

 

Om deze e-invoice te kunnen boeken, dient u ook de detailgegevens éénmalig te koppelen aan uw artikelen in DBFACTw. Dus maw de regels/artikelen die meegegeven worden door de leverancier (de gegevens in het certipost XML document) dient u te koppelen (= te matchen) met de artikelen in uw dossier.

Dit doet u door in de Certipostwerklijst het document te selecteren, op de button <Matching> te klikken en vervolgens op Regelmatching te klikken. Eens de artikelen gekoppeld zijn, dient u deze procedure niet meer te doen. Indien een artikel al automatisch wordt herkend, kan je dit zien doordat in de kolommen 'Artikel' en 'Grootboek' data ingevuld staan.

 

Regelmatching:

 

 

 

Match kost

Om de kost op dit artikel te koppelen aan de kosten in DBFACTw

Wijzigen

Opnieuw matching maken

Markeren

Om te markeren/demarkeren

Match regel

Via deze button koppelt u het artikel, hierbij krijgt u verschillende keuzes (dit wordt verder uitgelegd)

Afdrukken

De gemarkeerde regels afdrukken

Sluiten

Zoals het woord zelf zegt, om dit schermpje af te sluiten

 

Koppelen van de kosten via Match kost:

 

Om de kosten te koppelen, klikken op <Match kost> dan wordt het scherm van de kosten (ingegeven in kostenbeheer in DBFACTw) getoond, hier koppelt u de kost uit het certipostdocument met de kost uit DBFACTw door te dubbelklikken op de regel, waar deze kost mee overeenstemt.

 

 

 

Klungelalarm

Voor de Recupelkosten, komt er een code REC mee als Type kost. Indien deze eens gekoppeld geweest is met een Recupel uit DBFACTw, wordt deze koppeling onthouden voor elke kost met als Type REC. Dit merkt u aan de code die naast de betreffende kost staat. Het kostenbedrag komt wel goed mee, dus de code is dezelfde als eerder gebruikt, maar het bedrag wordt wel telkens goed overgenomen.

 

 

Koppelen van artikelen via Match regel:

 

Er zijn verschillende manieren om de detailregels/artikelen te koppelen, op welke wijze deze gekoppeld worden maakt niet uit, als er een koppeling/matching wordt gemaakt voor een artikel, wordt deze onthouden in DBFACTw en worden alle volgende detailregels van de e-invoices hier ook op gecheckt.

 

 

 

 

Match omschrijving: Bij het klikken op <Match omschrijving> wordt een schermpje geopend, waar u de omschrijving voluit of gedeeltelijk kan ingeven. Na <Enter> kunt u deze omschrijving opzoeken in uw Artikel database. In dit laatst geopend scherm selecteert u het artikel door te dubbelklikken op het juiste artikel.

 

 

 

Koppelen aan de hand van barcode: hierbij is de keuze om de EAN code of de Supplier code te koppelen aan een barcode. Hier dient u enkel de barcode te koppelen aan de barcodes in DBFACTw, afhankelijk van welke data in het XML bestand zit.

 

U kunt dit artikel ook Manueel koppelen, aan het match-artikel dat ingesteld staat bij Verander variabelen (Helpkey 960249). Hiervoor dient u enkel op <Match regel> te klikken en vervolgens op Koppel manueel. Er is ook een mogelijkheid om meerdere match-artikelen te koppelen, dit is instelbaar per leverancier via de Certipost match-artikel werklijst.