Ophalen leesbevestigingen verstuurde e-Invoices

Navigation:  De Boekhouding > Uitbreiding op boekhouding > Elektronische Facturatie - Outbound > Certipost - Outbound > Flow CertiPost - Outbound >

Ophalen leesbevestigingen verstuurde e-Invoices

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Certipost stelt ook berichten ter beschikking welke de leesbevestigingen (Receipt Informations) van de e-Invoices bevatten. Als een klant een verstuurde e-Invoice heeft geopend wordt deze beschouwd als gelezen. Deze berichten verschijnen niet per se op dagelijkse basis, maar alleen als er leesbevestigingen beschikbaar zijn.

Opgelet: bij het opzetten van de Certipost-installatie moet worden doorgegeven of de leesbevestigingen beschikbaar moeten komen te staan via HTTP. Standaard is dit niet het geval.

Het ophalen van de leesbevestigingen kan worden opgeroepen via de knop <Ophalen leesbevestiging documenten>. Alles gebeurt bij deze functie op de achtergrond. Alles Receipt Information-berichten worden opgehaald, de documentnummers worden bekeken en geupdated.

Nadien kan in het verleden-scherm van de facturen en creditnota’s de status van de leesbevestiging geraadpleegd worden :

Door met de muis over de tekst Bevestiging te gaan kan de datum en uur waarop de klant het document heeft gelezen worden geraadpleegd.