Online updaten?

Navigation:  FAQ > Hoe kan ik...? >

Online updaten?

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

We kunnen rechtstreeks vanuit het programma nagaan of er een nieuwe versie beschikbaar is van DBFACT alsook deze effectief installeren.

We doen dit via menu 9-2 waarna we in onderstaand scherm terechtkomen...

 

 

Protip

U kan nu ook kiezen om de 'ontbrekende documentlayouts' te downloaden. Door deze optie aan te vinken wordt er een controle gedaan op nieuwe documentlayouts en deze worden vervolgens automatisch gedownload en geïnstalleerd.

 

 

 

Check voor nieuwe versie

 

Door deze optie te selecteren en op de button uitvoeren te klikken wordt er een verbinding gemaakt met onze server. Er wordt nagegaan of er een nieuwere versie beschikbaar is (nieuwer dan diegene waar u nu mee werkt) en het resultaat wordt u weergegeven. Ofwel meld DBFACT dat er geen update beschikbaar is (u werkt met de meest recente versie) of vermeld het systeem dat er wel een nieuwere versie is. Er wordt tevens een controle gedaan of de versie van de helpfile ook vernieuwd is. U krijgt dan vb volgende meldingen.

 

 

 

 

 

 

 

Update downloaden

 

Krijgt u dan de melding dat u kan updaten dan mag u de optie updaten aanvinken. Het is altijd aangewezen van alle opties aan te vinken, dus ook de optie Rapporten. Indien er een aanpassing wordt gedaan in DBFACT is de kans immers groot dat er ook een aanpassing is gebeurd in een aantal rapporten (vb. velden toegevoegd).

Na het drukken op de button Uitvoeren krijgt u de volgende melding...

 

 

 

daarna wordt u gevraagd van een updatesleutel (hieronder meer) in te geve.

 

 

We hebben er voor gezorgd dat u vanaf de versie 2.61xxx geen paswoord meer moet ingeven als aan volgende voorwaarden is voldaan:

 

U heeft een onderhoudscontract afgesloten en u heeft dus m.a.w. recht op updates

U bij ons bekend bent als klant

U niet geblokkeerd staat

 

 

 

 

Klungelalarm

De update sleutel kan u verkrijgen door te mailen naar [email protected] , ingeval u een onderhoudscontract hebt wordt u deze sleutel teruggemaild. De verkregen sleutel is telkens geldig van maandag t.e.m. zondag (wordt dus wekelijks aangepast)

 

 

 

Na het drukken op de button Doorgaan zullen de aangevinkte opties worden gedownload.

 

 

na het downloaden wordt u een status rapport getoond van de gedane activiteiten, dit ziet er uit als volgt...

 

 

Indien u door al deze stappen heen bent dient u nog juist de effectieve update te plaatsen.

 

 

 

Update Installeren

 

Een snelkoppeling naar deze update is zoals hierboven vermeld (Resultaat LiveUpdate), op uw bureaublad geplaatst.

Eerst dient u zich af te melden uit DBFACT, daarna kan u door te dubbelklikken op deze snelkoppeling de update plaatsen door deze te extracten naar uw lokale DBFACT-map (deze bevindt zich meestal op de lokale c-schijf)

 

 

 

Na het drukken op de button Installeren zal de laatste versie automatisch worden geïnstalleerd.

 

Dus uw update is nu geslaagd...maar nu zal natuurlijk enkel de computer waarop U werkt zijn geüpdate naar de laatste versie, maar géén probleem.

Indien ook uw collega's nu hun DBFACT opstarten krijgen zij ook een melding dat bij hun een snelkoppeling werd geplaatst op hun bureaublad, zij dienen bijgevolg dus ook enkel te dubbelklikken op deze snelkoppeling, hun versie te installeren in de lokale DBFACT-map en vervolgens zitten ook zij in het nieuw.

 

Protip

Een update van een 'oudere' versie naar de DBFACT-versie 2.60 dient altijd via het menupunt 'Online update' te gebeuren. Voor deze installatie is het immers noodzakelijk dat er een aantal 'runtime' files extra worden geïnstalleerd op elk werkstation in het netwerk.

Geen nood indien u dit over het hoofd heeft gezien...deze runtime files kan u ook downloaden via onze website. U dient deze gedownloade file te extracten naar elke DBFACT map in het netwerk. Als houder van een onderhoudscontract kan u het paswoord bekomen via onze helpdesk.