Raadplegen stock/prijs met XML

Navigation:  Commercieel beheer > Aankoop > Aankoopbeheer >

Raadplegen stock/prijs met XML

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Met deze functie kan men 'manueel' een referentie van een leverancier intikken, de keuze maken van de leverancier, en zo via de XML communicatie de prijs/stock/leveringstermijn van het artikel opvragen.

 

 

De werking is eenvoudig:

 

Artikelnummer

De referentie waarop de leverancier moet zoeken wordt hier ingegeven. Bepaalde leveranciers vragen hier om een barcode in te geven, de referentie van de fabrikant, maar in nagenoeg alle gevallen wordt hier de 'persoonlijke' referentie van de leverancier verwacht.

Leverancier

Kies hier de juiste leverancier, zodat de juiste computer via het internet opgevraagd wordt. Bij sommige leveranciers kan het voorkomen dat zij onder verschillende 'namen' voorkomen.

Voorbeeld: Techdata bestaat onder Techdata (versie 1) en Techdata versie 2.

Prijs opvragen

De XML communicatie geeft u de gewenste prijs terug.

Opgelet: in de meeste opvragen is er ook voor gezorgd dat de extra kosten (recupel, etc.) in de prijs opgenomen zijn.

Stock opvragen

De stock wordt teruggegeven. Bij sommige leveranciers wordt echter niet de juiste stock, maar een 'stockniveau' weergegeven. 99999 betekent dan automatisch dat er 'voldoende' stock is.

Aantal gevraagd

Bij sommige leveranciers kan de vraag zover gaan dat er eigenlijk gesteld wordt:

'stel dat ik aantal x vraag, om te kunnen leveren tegen datum y, wat zou dan mijn prijs zijn (zelfs rekening houdend met die bepaalde hoeveelheid), en tegen wanneer zou dit beleverd kunnen worden. Indien er voldoende voorraad is, zal het antwoord ahw als leveringsdatum morgen opgeven, indien niet, wordt de datum vooruitgeschoven, indien hun ERP systeem dit toelaat.

Voorbeeld: Tradeplace ondersteunt deze functionaliteit.

Leveringsdatum

zie uitleg over 'aantal gevraagd'