Messenger

Navigation:  Basis > DBFACTw Menu >

Messenger

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Veel gebruikte functionaliteit om één of alle gebruikers die zijn ingelogd een berichtje te versturen. Na het opstarten van dit menupunt komen we in volgend scherm:

 

 

Dossier

Geeft een overzicht weer van alle dossiers aanwezig in DBFACTw. Indien dit op 'alle dossiers' staat worden alle gebruikers weergegeven die zich in één of meerdere van deze dossiers bevinden. Indien hier een bestaand dossier wordt gekozen worden enkel de gebruikers weergegeven die in het geselecteerde dossier aanwezig (lees: ingelogd) zijn.

Gebruikers aanwezig

Spreekt voor zich, geeft dus een overzicht weer van alle gebruikers die zijn ingelogd in het geselecteerde dossier of in 'Alle Dossiers'.

Sturen naar

Selecteer eerst de gebruiker of gebruikers en druk vervolgens op de respectievelijke pijltjes om de gebruikers in dit vak te krijgen. Enkel de gebruiker(s) die hierin staan zullen uw berichtje ontvangen.

Bericht

Typ hier het bericht in dat moet worden verstuurd naar de gewenste gebruikers. Het aantal ingegeven karakters wordt bij gehouden.

Verzenden

Indien uw bericht mag worden verzonden dan kan je deze button gebruiken.

 

 

Klungelalarm

VISTA gebruikers kunnen helaas geen gebruik meer maken van deze functionaliteit. Deze functionaliteit werkt nauw samen met de messenger-service die vroeger standaard beschikbaar was in de Windows versies. Microsoft heeft beslist deze service niet meer te integreren in de Windows Vista versies.

 

 

Volgens machinenummer

Hier wordt gekeken naar het machinenummer dat is ingesteld in DBFACTw voor het verzenden van deze berichtjes

Volgens Windows Login

Hier wordt gekeken naar de gebruikte Windows Login die is ingesteld in DBFACTw (onder gebruikers en rechten) voor het verzenden van deze berichtjes.

 

Protip

Terminal Server gebruikers dienen altijd deze optie te kiezen, vermits er maar één machinenummer bestaat in een Terminal Server omgeving