Meerdere PC/Terminal Server

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > EFT >

Meerdere PC/Terminal Server

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Show/Hide Hidden Text

Opmerking: De Virtuele COM-poort oplossing werkt enkel met een BANKSYS terminal, CARDFON laat dit niet toe.

 

De Banksys terminal wordt via een seriële kabel aan de kassa-pc aangesloten. Het is mogelijk om de betaalterminal ook aan te spreken via een andere pc, indien er een virtuele COM-poort wordt aangemaakt.

 

 

Hoe moet ik die virtuele poort aanmaken?

 

Met het programma van KernelPro kan je COM-poorten delen over het netwerk. Het is mogelijk om de volledige versie 14 dagen uit te proberen via http://www.kernelpro.com - Advanced Virtual COM Port.

 

Werking:

 

Schakel de Firewall uit (of zie in punt 'preferences' van KernelPro welke poorten er dienen open te staan. Normaal is dit poort 32071 en 32072.)

Share de COM-poort van de PC met de terminal (Shared ports --> Add --> Selecteer de poort waarop de betaalterminal is geconnecteerd)

Maak op de 2de PC een cliënt poort, deze wordt verbonden via netwerk met de share poort van de 1ste PC (Client ports --> Add --> Selecteer een vrije COM-poort --> Geef IP-adres van de 1ste PC in)

In DBFACTw deze cliënt poort instellen (in de eftcomxx.ini file op de server) van de 2de PC.

 

Indien er een betaling aan de gang is, is de terminal niet beschikbaar zolang het betaalscherm op de actieve PC openstaat, de andere PC krijgt dan de melding dat de COM-poort in gebruik is.

 

 

Ingeval van 1 Banksys terminal en Terminal Server?

Betaalterminal op client – shared ports – selecteer Com poort waarop betaalterminal geconnecteerd is. Op Terminal Server --> client ports --> Selecteer IP adres van pc met betaalterminal + kies een virtuele com poort.
Deze virtuele com poort wordt actief voor alle users, en moet dus maar 1 keer aangemaakt worden. De software van Kernelpro is niet zichtbaar voor de users.
Bij een betaling gebruiken alle users dezelfde virtuele Com poort, en bij een gelijktijdige betaling zal de 2e gebruiker de melding krijgen dat de com poort bezet is.

 

Ingeval van 2 Banksys terminals en Terminal Server?

Schakel alle Firewalls uit (of zie in punt 'preferences' van KernelPro welke poorten er dienen open te staan. Normaal is dit poort 32071 en 32072.)

Op de pc's met de betaalterminal wordt de com-poort geshared (Schared Ports --> Add --> Selecteer de COM-poort waarop de betaalterminal is geconnecteerd)

Op Terminal Server --> Client Ports --> Selecteer IP adres van PC1 met betaalterminal + kies een vrije virtuele COM-poort (Client Ports --> Add --> Selecteer een vrije COM-poort --> Geef IP-adres van de 1ste PC in)

Op Terminal Server --> Client Ports --> Selecteer IP adrs van PC2 met betaalterminal + Kies een vrije virtuele COM-poort

Vervolgens in DBFACTw 2 betaalterminals definiëren, de 1ste wordt in de eftcomxx1.ini gekoppeld met de virtuele COM-poort van de 1ste PC, de 2de wordt in de eftcomxx2.ini gekoppeld met de virtuele COM-poort van de 2de PC.

 

Banksys Terminal en Terminal Server via Internet?

Zoals voorgaande situatie, maar er dient een VPN-verbinding gemaakt te worden om een vast IP-adres te kunnen koppelen via de Terminal Server.