Nieuw/wijzigen leveringsbon

Navigation:  Commercieel beheer > Verkoop > Leveringsbons >

Nieuw/wijzigen leveringsbon

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Zoals al vermeld bij de bestelbon kunnen we vanuit een bestelbon een leveringsnota laten aanmaken, of we kunnen rechtstreeks een levering maken, al dan niet gebruik maken van de backorders en van het inlezen van documenten.

 

Laten we de verschillende opties van naderbij bekijken:

 

1.Een leveringsnota wordt aangemaakt vanuit de bestelbon: ik kan de bon nog opvragen en items toevoegen, ik kan geen items wijzigen qua aantal omdat er een verschil zou ontstaan tussen de originele bestelling en de leveringsnota.
2.We maken gebruik van de backorders: we selecteren een aantal artikelen die kunnen worden uitgeleverd aan de klant.
Klik hiervoor op backorders (of alt-B). De selectie gebeurt in dit scherm manueel, of volgens de beschikbare stock, of globaal. U zult zien dat we het u wat makkelijker hebben gemaakt door de kleuren zo te kiezen dat rood niet leverbaar, blauw precies leverbaar (aantal te leveren komt overeen met de stock), groen u kunt volop leveren.
3.We kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om een document in te lezen. Ook hier kunnen we onmiddellijk een prijsofferte, scanners of een servicerapport inlezen.

 

Op de leveringsnota wordt het leveringsadres genoteerd. Wie tegelijkertijd relatie( facturatie)-adres en leveringsadres op de leveringsnota wil vermeld zien kan hiervoor een aanpassing van de lay-out vragen.

 

Bij de Globale Informatie van dit document hebben we eveneens een van de volgende mogelijkheden (besproken bij de Prijsoffertes):

Gobaal wijzigen
Winstmarge
Memo

 

Wanneer we de leveringsbon afsluiten krijgen we volgden opties (sommige opties vereisen instellingen in Verander Variabelen):

 

 

Wat ons opvalt, zijn de extra mogelijkheden zoals:

 

1.Type document: we kunnen namelijk een leveringsnota als Leveringsbon, verzendnota, proforma of magazijnbon afdrukken.
2.Gewicht: het gewicht van de levering wordt bepaald door de gewichten die zijn ingegeven in de artikelfiche.
3.Colli en Pallet: deze 2 velden worden ingegeven op het moment dat we nota afsluiten en worden niet berekend in functie van het aantal stuks/artikelen.

 

Een levering wordt bijgehouden als niet gefactureerd. Deze lijst zullen we straks opvragen als we een collectieve facturatie willen opstarten.

 

In principe moet u er vanuit gaan dat vanaf het moment dat een levering gebeurt uit de voorraad, zij het via een bestelbon of misschien een factuur, dat intern in het systeem steeds een leveringsnota wordt aangemaakt. Afhankelijk van waar deze intern werd aangemaakt zal deze leveringsnota dus beschikbaar zijn in de lijst van de niet gefactureerde leveringen.