Layouts & velden

Navigation:  Configureren > Afdrukken configureren > Layout documenten >

Layouts & velden

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

In dit scherm kan je de velden voorzien die op een document moeten voorkomen.

 

We beschrijven hier even de verschillende mogelijkheden:

 

Documenttype:

Hier kiest u het type document waarop u de velden wil toevoegen of verwijderen. Alle velden zijn onderverdeeld in groepen, bvb. relatiegegevens, detailgegevens, documenttotalen, ...

Documentgroep:

Hier kan u een filter op de verschillende documentgroepen zetten. Kies je voor compleet dan worden alle velden weergegeven. Indien je bvb. alle relatiegegevens op de factuur wil zien dan kies je bij documenttype voor "factuur" en selecteer je bij documentgroep voor "relatie".

Hoofding:

Hier kan je alle velden terugvinden die voorkomen op de hoofding van een document.

Detail:

Hier kan je alle velden terugvinden die voorkomen op de detail van een document.

Bechikbare velden:

Hier kan je alle velden terugvinden die nog niet in de layout van dat document voorkomen en dus nog beschikbaar zijn. U kan een veld toevoegen in één van de kolommen door het veld te verslepen vanuit beschikbare velden naar detail of hoofding. Een veld verwijderen uit hoofding of detail doe je door het veld naar de kolom beschikbare velden te verslepen. U kan natuurlijk ook een veld van detail naar hoofding slepen of omgekeerd.

 

 

Klungelalarm 1

Het is niet omdat je een veld toevoegt aan de hoofding of detail van een document dat het veld dan ook op de layout zal voorkomen ! Het veld moet ook nog op de layout zelf geplaatst worden. Het programma kan niet weten waar een veld moet geplaatst worden op een document. Dit dient achteraf nog te gebeuren bij het aanpassen van de documentlayout  zelf. Meer info daarover vind je in het hoofdstuk Aanpassen layout documenten en lijsten.

 

Klungelalarm 2

Opgepast ! Vergeet niet om vóór het switchen tussen documenttype op 'Bewaar' te klikken indien u iets veranderd heeft. De wijzigingen worden niet automatisch bewaard !