Kassa/POS

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer >

Kassa/POS

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Gebruik deze module als u rechtstreeks aan eindgebruikers verkoopt en wil vermijden honderden facturen te moeten maken voor kleine verkopen. Met de POS-module simuleert u een kasregister met alle controles en functies die een moderne point of sale moet bieden.

Met hetzelfde scherm kan u alle handelingen aan de toonbank afwerken: bestellingen van klanten, uitleveren van goederen met uitgestelde facturatie, factureren van eerder bestelde goederen, afhandelen van herstellingen.

Door gebruik te maken van één en hetzelfde scherm is de tijd om te leren werken met deze module tot het minimum beperkt. Neem daarbij dat het gebruik van de muis totaal overbodig is, dat een verkoop vliegensvlug van kasverkoop naar factuur kan worden omgezet en dat er koppelingen voorzien zijn met de meest courante uitbreidingen zoals barcodes, lades, klantendisplays, betaalterminals en speciale klavieren en u weet meteen dat dit één van de krachtpunten in DBFACTw is.

 

In grote lijnen werkt het verkopen via kasverkopen op dezelfde intuïtieve manier als bij bestellingen, leveringen en facturen. In sommige gevallen is er bijna geen verschil tussen het maken van een factuur in de kasverkopen en de eigenlijke facturatie.

 

Waarom dan kasverkopen?

 

1.In één scherm kan u prijsoffertes, leveringen, bestelbonnen n kasverkopen en facturen aanmaken.

2.U kan verkopen aan contante klanten, u hoeft dus geen factuur aan te maken voor een verkoop. U kunt verkopen op naam maar factureren aan contante klanten.

3.U drukt éénvoudige documenten af op een ticketprinter.

4.Er kunnen kassa's worden afgesloten per kassa en per verkoper kassa's worden afgesloten per kassa en per verkoper.

5.U wilt uw klanten goed bedienen en ook opvolgen welke artikelen ze gekocht hebben. U kunt daarom een kasverkoop precies genereren op klant-niveau. U maakt de klant als relatie bij in DBFACTw, en registreert de verkoop op de naam van de klant, zodat ook de historiek van de artikelen gekoppeld blijft aan de klant. Boekhoudkundig wordt echter alles doorgeboekt naar 'kontante klant', ipv de klant zelf. Zo kunt u commerciëel makkelijker de klanten opvolgen, zonder dat u uw boekhouding nodeloos complex wordt gemaakt.

 

In het volgende worden de instellingen rond kasverkopen gedocumenteerd.