Installatie cadeaubon module

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Cadeaubon module >

Installatie cadeaubon module

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Het installeren van de cadeaubon module gebeurt a.d.h.v. een aantal stappen.  Deze stappen staan hier in chronologische volgorde bepaald. Gebruik deze lijst daarom als checklist om zo vlot mogelijk deze module in uw dossier te implementeren.

 

De licentie

 

U activeert de module 'cadeaubonnen' in de licentie. Er wordt een bestelling doorgestuurd naar SageTML, zodat u deze module kunt activeren. U kunt daarna in ieder van uw dossiers de cadeaubon module activeren.

 

Parameters voor de module

 

Aangezien u cadeaubonnen wenst te 'verkopen', moet u een artikel aanmaken. Dit artikel wordt gebruikt om de cadeaubon te verkopen.

 

Protip

U maakt een aparte groep (en soort) voor de cadeaubonnen (bv. CADBN).

 

Een aantal parameters moeten in het dossier ingesteld worden, zodat de module actief wordt en volgens uw eigen wensen werkt.  U vindt de informatie hierover bij 'parameters cadeaubon module'.

 

Diverse betalingen (koppelingen kasboek)

 

Aangezien de betalingen in de kassa automatisch en direct geboekt worden, is men verplicht bij de opstart, om de juiste kasboeken te kiezen voor deze overboeking.

Informatie hoe dit moet gebeuren vindt u bij de boekhouding: 'Instellen diverse boekingen via kasboek'.

U stelt best per divisie een kasboek in, dat afwijkt van het kasboek dat normaal gebruikt wordt. Dit kasboek zal telkens boekingen creëren in evenwicht (debet = credit)

 

 

Cadeau template

 

Hoe een cadeaubon binnen uw organisatie gebruikt kan worden, bepaalt u door een cadeaubon template aan te maken. Het volstaat om één cadeau template aan te maken, en u kunt aan de slag.

 

Het kan gebeuren dat er ook nog wat aanpassingen qua layout moeten gebeuren.  Het kan zijn dat u cadeaubonnen op voorhand afdrukt, of dat u bij de verkoop ervan de cadeaubonnen afdrukt.

 

Aan de slag !

 

Als deze zaken allemaal ingesteld zijn, kunt u aan de kassa heel makkelijk cadeaubonnen 'verkopen' en ook registreren als ontvangen. De hoofdbrok van de administratie wordt daarom heel sterk vereenvoudigd.

 

Aangezien cadeaubonnen normaliter als betaalmiddel worden gebruikt, geldt dat er boekhoudkundig ook gevolgen zijn. Deze module verwerkt de boekhoudkundige administratie volledig transparant.

 

De verkoop van de cadeaubon wordt automatisch op een 46 rekening geboekt, en voor de btw buiten e omzet gehouden

Bij verbruik, wordt de cadeaubon afgeboekt van de 46

Vervallen cadeaubonnen kunnen via de werklijst, via een diverse boeking in resultaat geboekt worden. Een lijst kan zelfs gegenereerd worden om als bijlage in het document toe te voegen.