Kostendefinitie globaal wijzigen

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Kosten- en taksenbeheer > Kostendefinitie werklijst >

Kostendefinitie globaal wijzigen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Met deze functie kunt een aantal kostendefinities in één beweging wijzigen. Alleen de gemarkeerde kostendefinities zullen uit de iljst gewijzigd worden.

 

 

U kunt volgende items wijzigen:

 

Btw

Het gebruikte btw-tarief voor de kost wordt hier ingegeven. Ofwel wordt btw berekend op een vrije btw-code, ofwel volgt het de btw-code van het gebruikte artikel, of zelfs van het hoofdartikel waaraan het gekoppeld is.

Een speciaal geval is ongetwijfeld de Vrije btw-code incl. btw. Dit is zeker handig, gezien heel wat taxen vandaag opgegeven worden aan bedragen incl. BTW. Vandaar dat u ook bestaande codes kunt wijzigen van bv. 'BTW hoofdartikel' naar vrije BTW code incl. btw.

Als u bij de BTW ook 'factor/bedrag converteren' aanvinkt, dan zal de factor excl. btw automatisch omgevormd worden naar het bedrag incl. btw. U kunt daarom makkelijk de huidige recupel kosten omvormen naar incl. btw-kosten, door dit aan te vinken.

 

Protip

U wilt makkelijker weten welke kosten u aan een artikel heeft gekoppeld? Vorm dan zo veel mogelijk kosten om naar 'incl. btw'-berekening. U krijgt automatisch een handiger overzicht van de problematiek.

 

BTW Code

Indien u een btw code wenst te wijzigen van bepaalde kosten

Basis

U wenst de basis van de berekening te wijzigen.