Gebruikersgroep & Rechten

Navigation:  Starten met DBFACTw > DBFACTw opstarten > Inloggen in DBFACTw >

Gebruikersgroep & Rechten

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Uiteraard bij gebruikers horen rechten en om deze te kunnen toekennen is het nodig dat we eerst onze gebruikersgroepen gaan aanmaken. Zo is het volkomen logisch om bvb een groep accounting, techniekers en management aan te maken zodanig dat we gewoon onze DBFACT gebruikers kunnen koppelen aan deze gebruikersgroepen en op die manier op een logische manier hun specifieke rechten kunnen beheren.

 

Via direct-menu 1004 kan je deze gebruikersgroepen of rechtengroepen gaan beheren. We komen dan in volgend scherm terecht.

 

 

Via de button <Nieuw> kunnen we nu een nieuwe groep aanmaken. We noemen deze bvb Testersgroep...

 

 

Zoals u kunt zien kan ik deze groep ook voorzien van een kleur waardoor het mogelijk wordt om gemakkelijk een onderscheid te maken tussen mijn verschillende groepen.

 

 

Protip

Soms kan het gebeuren dat u van onze helpfile bepaalde rechten-id's doorkrijgt in uw correspondentie of helpdeskcase's. U kan deze ingeven in de rechterbovenhoek. (zoals hieronder afgebeeld)

 

In de volgende schermen geven we een overzicht van de belangrijkste rechten. Indien u twijfels heeft of u beter al dan niet een recht moet aanvinken kan u ons altijd de vraag stellen op [email protected] .

 

Klungelalarm

Als bij het opstarten geen gebruikersgroep is teruggevonden wordt automatisch een nieuwe gebruikersgroep (Beheerder) aangemaakt met standaard alle rechten.