FAQ

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Kosten- en taksenbeheer >

FAQ

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Show/Hide Hidden Text

 

Er zijn nieuwe recupel tarieven voor bepaalde artikelen. Hoe kan ik deze heel snel vervangen?

Deze problematiek moeten we in twee stappen bekijken: enerzijds moet de nieuwe code aangemaakt zijn. Daarvoor gaan we naar de kosten werklijst. Indien heel wat kosten tegelijkertijd gewijzigd zijn, kan het voorkomen dat via de knop 'import', deze reeks kosten in één beweging aangemaakt kunnen worden.

De tweede stap, het vervangen van de oude recupel kost door de nieuwe, kan op twee manieren bekomen worden: ofwel gebruiken we diezelfde kosten werklijst, door met de knop 'samenvoegen' de ene kost te vervangen door de andere, ofwel gebruiken we de artikel prijs werklijst, waar onder 'globaal wijzigen' dergelijke kosten ook vervangen of verwijderd kunnen worden.

 

Vroeger gebruikte ik het kostenbeheer in versie 2.17. Na de conversie zijn er heel veel kosten aangemaakt. Kan ik deze overzichtelijk maken?

Door de handige functionaliteit van de kostenwerklijst, kunt u de overbodige kosten samenvoegen en groeperen tot één bepaald kost-artikel. Er wordt geadviseerd per soort kost een artikel te maken (bv. artikel 'recupel', of 'recyclagebijdrage'). Ditzelfde artikel wordt daarna gebruikt voor al deze kosten, ook als er bijkomende recyclagekosten worden bepaald. Sommige kosten kunnen niet meer verwijderd worden, wellicht omdat ze al gebruikt zijn in bepaalde documenten. In dat geval kunt u echter de kost op 'onzichtbaar' zetten. Deze kost zult u niet meer zien bij het toevoegen van kosten in artikelen.

 

Hoe kan ik op een snelle manier bestaande gekoppelde kosten vervangen door andere kosten

Eerst en vooral dien je via de kostenwerklijst een bepaalde kost te selecteren. Door vervolgens de button <Opvragen> te gebruiken en daar de optie 'Artikelen met deze kost' te selecteren kan je snel zien welke artikelen er allemaal aan deze kost zijn gekoppeld.

 

 

Nadat je de keuze <Artikelen met deze kost> hebt geselecteerd wordt je automatisch doorverwezen naar de artikelwerklijst waar je een overzicht krijgt van alle artikelen die zijn gekoppeld aan deze kost. In dit scherm markeer je al deze artikelen en ga je vervolgens via de button <Wijzigen>, 'Globaal wijzigen' deze kost verwijderen en de correcte, nieuwe kost toevoegen.

 

 

Je kiest op het tabblad Taxen de kost die moet worden verwijderd en de kost die moet worden toegevoegd !