FAQ

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Prijzenmatrix >

FAQ

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Show/Hide Hidden Text

 

tooltipWanneer maak ik tarieven aan?

Als u gebruik maakt van de mogelijkheden van DBFACTw, en u wilt tarieven (prijzen) regelmatig updaten, kunnen voorbereiden, makkelijk aparte prijsformules hanteren, dan biedt de prijzenmatrix u ongetwijfeld krachtige mogelijkheden.

 

 

 

tooltipKan ik in de prijzenmatrix toekomstige prijzen inlezen?

Dit is mogelijk, en zelfs op verschillende manieren. Als men weet dat een volledige lijst van artikelen allemaal wijzigt, dan is het beter om een aparte regel te maken die pas geldig is vanaf een bepaalde datum. Anderzijds kan het voorkomen dat één artikel bv. een nieuwe prijs krijgt vanaf een bepaalde datum. Zonder een nieuwe regel aan te maken kan men dan in de items van de regel twee items toevoegen voor hetzelfde artikel, maar waarvan de datums mekaar niet overlappen.

Als men een regel apart wenst te maken heeft men bovendien de mogelijkheid om zich te baseren op een bestaande regel (om de artikelen over te nemen), de datum te wijzigen (of ook niet actief te zetten), alles netjes te veranderen, tot op het moment dat men de regel actief zet. Door alles netjes voor te bereiden op deze manier kan men zelfs voor klanten 'persoonlijke toekomstige prijslijsten' gaan afdrukken.

Een voorbeeld van hoe je zo een toekomstige lijst inleest kan je hier terugvinden.