FAQ EFT Module

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > EFT >

FAQ EFT Module

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Show/Hide Hidden Text

Kan ik manueel nog betalingen op mijn terminal doen, ook al sta ik in verbinding met de kassa van DBFACTw

Ja, dat kan, mits gebruik van de 'handelaarsmodus'. Dit is relatief eenvoudig te doen indien men over een C-Zam beschikt uit 2 delen.

Conclusie: Je kunt bijna niet anders dan voor elke kassacomputer een aparte C-Zam aan te schaffen, als je het wenst te automatiseren.

 

Bestaat voor winkels de mogelijkheid om met een directe lijn te werken ipv met een telefoonlijn?

Dat bestaat, maar is uiteraard vrij prijzig. De tussenoplossing om over het internet te gaan werken (zoals destijds Isabel ook alleen via een telefoonlijn beschikbaar was, en uiteindelijk later ook via het internet werkt), is op dit moment in een pilootfaze, dit met een nieuwe soort terminal.

 

Kan ik mijn C-Zam op een andere manier verbinden dan met een seriële kabel naar de computer?

Er bestaat ook een USB oplossing, maar deze blijkt minder stabiel te zijn dan de seriële verbinding. Om eventueel een netwerk-aansluiting te voorzien om te communiceren tussen de C-Zam en de computer(s), daar is het nog heel lang op wachten. Voorlopig is alleen een seriële oplossing de (enige/meest) correcte. Het 'delen' van een bancontactterminal kan dan eigenlijk alleen maar via een eigen software die via de andere computer (waar de terminal aan hangt), de betaling aanstuurt.

 

Enkele nuttige linken...

 

Windows Firewall en programma Virtuele Com-Poort?

Indien de Windows Firewall actief staat, moet je eerst het programma Advanced Cirtueel COM-poort toevoegen, en vervolgens poort 32071 en 32072 openzetten

 

Hoe kunnen we snel van ECR-mode naar MANULE-mode gaan op terminals?

Dit kan je doen door op de Terminal op STOP+OK te drukken

 

Wat heb ik nodig en wat kost het om terminals te delen in het netwerk?

Het softwarepakketje kan worden aangekocht via http://www.kernelpro.com en heet Advanced Virtual COM Port. Dit kost 80$ per PC.

 

De optie 'betalen met Maestro' werkt niet altijd met buitenlandse kaarten?!

Dan is wel de mogelijkheid voorzien dat de terminal zelf het type kaart bepaalt en dat dus zo de betaling via DBFACTw kan worden uitgevoerd.

Via de optie keuze door klant wordt via DBFACTw geen kaarttype doorgestuurd en gaat de terminal zelf het kaarttype bepalen.

 

Instelling: Deze optie keuze door klant kan worden aangezet in het werkstationconfiguratiescherm-definieer terminal-wijzigen én in het scherm diverse gegevens onder het Filebeheer-betalingswijzen-Maestro Buitenland-Koppelen met 'customer decision'.