Stap 4: Mail opmaken in EmailGarage

Navigation:  CRM > Uitbreidingen op CRM functies > Uitgebreid Relatiebeheer > Mailintegratie met EmailGarage > Voorbeeld >

Stap 4: Mail opmaken in EmailGarage

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Eens de campagne verwerkt is in EmailGarage, wanneer de campagne de status "Ingelezen in EmailGarage" heeft, kan u de mail gaan opmaken in EmailGarage.

 

Om de campagne te bekijken in EmailGarage klikt u op de knop <EmailGarage> en kiest u voor "EmailGarage Website".

 

De login pagina van EmailGarage zal getoond worden.

 

 

U geeft hier uw logingegevens in en klikt op "Log in".

 

Uitschrijvings label aanmaken

 

Wanneer u een uitschrijflink wenst te gebruiken in u mail is het best van eerst een dummy label voor de uitschrijvingen aan te maken. U kan ervoor kiezen om 1 algemeen dummy label te maken voor alle uitschrijvingen van alle campagnes, of om per campagne 1 uitschrijvingslabel te maken.

 

In ons voorbeeld hebben we als volgt een dummy label aangemaakt.

 

U klikt onderaan links in de webinterface van EmailGarage op "Labels" en dan kiest u bovenaan voor "Nieuw label". Als naam kiezen we voor "dummyuitschrijving", zodat we dit label voor alle campagnes kunnen gebruiken.

 

 

 

Campagne

 

De campagne vindt u in EmailGarage terug onder de tab "Mappen" en dan navigeren we in de mapstructuur naar "promoties". Dan krijgt u een overzicht te zien van de campagnes die in de map "promoties" zitten. U klikt daar op de campagne "Promoties Januari 2011".

 

 

Zoals u kan zien heeft EmailGarage automatisch een mail aangemaakt met dezelfde naam en het ingevoerde onderwerp.

 

 

Om de mail in te voeren klikt u op het pijltje naast het documenticoontje en selecteert u "edit email".

 

 

Het bovenstaande scherm geeft u een overzicht van de gegevens die u reeds hebt ingevoerd in DBFACTw.

 

Klungelalarm

Wanneer u hier de gegevens wijzigt is er GEEN terugkoppeling meer naar DBFACTw.

 

Mail opmaken

 

In de tabs "Html bericht" en "Text bericht" kan u de e-mail opmaken die naar de klanten zal gestuurd worden.

 

Dit is een voorbeeld html bericht dat we aangemaakt hebben.

 

 

De velden "[% Salutation %]" en "[% LastName %]" zijn persoonlijke velden waarvan de data meegegeven wordt vanuit DBFACTw.

 

De uitschrijflink onderaan de mail is als volgt geconfigureerd, dit om de uitschrijvingen te laten terugstromen naar DBFACTw bij het afsluiten van de campagne:

Hyperlink text: "hier"

De optie "Voeg het profiel toe aan de 'blacklist'" dient afgevinkt te blijven.

 

 

Wanneer u dan op "Volgende" klikt, krijgt u het scherm te zien om labels te verwijderen. We gaan geen label verwijderen, maar in het volgende scherm gaan we wel een label toevoegen. Dit doen we door in de linkse

 

 

Er moet ook nog bepaald worden naar waar de uitschrijflink moet gaan nadat de uitschrijving succesvol is. Dit laten we standaard staan op "Redirect on success to a standard page". We kiezen ook voor dezelfde optie bij het falen van de uitschrijving.

 

 

Profielen

 

De profielen die gekoppeld zijn aan een campagne kan u terugvinden in de tab "Profielen" en dan navigeren we net zoals bij de mappen naar het label genaamd "Promoties Januari 2011".