EFT Module

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer >

EFT Module

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

EFT staat voor Electronic Fund Terminal, betaalterminal.

 

Aan de toonbank is een veilige, correcte en snelle verwerking van financiële transacties van het grootste belang. Door de integratie van betalingen met betaalterminals van Banksys, Cardfon en anderen kan u rekenen op een juiste afhandeling van betalingen via kaart.

Koppel de Pc’s die u aan de kassa gebruikt aan de betaalterminals van de bekende merken en u kunt uw betalingen aan de kassa nu nog nauwgezetter opvolgen. U vermijdt foute boekingen op foute betalingswijzen omdat het systeem zo is opgesteld dat een akkoord van het toestel een vereiste is om een verkoop te kunnen afsluiten. Door gebruik te maken van deze functionaliteiten spaart u zich gegarandeerd uren zoekwerk en correcties van kasbladen uit.

 

Met de EFT module kun je aan een kassa volautomatisch communiceren met een betaalautomaat (C-zam). Dit houdt in dat bij een betaling, automatisch de informatie voor de betaling doorgestuurd wordt naar de betaalterminal, incluis bedrag en referentie. De klant gebruikt zijn betaalkaart om met de betaalterminal de betaling uit te voeren. DBFACTw wacht netjes tot debetaalterminal bevestigt dat de betaling gebeurd is. De kans op fouten wordt in de kassa tot een absoluut minimum herleid.

 

Geschikte toestellen zijn Banksys Czam en Cardfon betaalterminals met een seriële connectie.

 

Het Czam toestel moet voorzien zijn van een ECR aansluiting (zie achteraan het toestel waar de telefoonaansluiting zit, en zoek naar aanduiding ECR) voor de connectie met een pc, de Cardfon toestellen hebben standaard een pc-connectie.
De kabel voor de connectie van de terminal wordt normaal niet meegeleverd, gelieve contact op te nemen met de leverancier van de terminal om een geschikte kabel (UTP naar serieel) te bekomen.
Op de pc moet er een seriële COM-poort beschikbaar

 

 

Koppel aan de PC's die u aan de kassa gebruikt de betaalterminals van de meest bekende en vooruitstrevende merken. U kunt uw betalingen aan de kassa nu nog nauwgezetter opvolgen en u vermijdt fouten boekingen op foute betalingswijzen. De licentieprijs is de prijs per toestel. De ver-binding is 1 op 1, dat betekent dat u 1 toestel per kassa kan koppelen (voorlopig niet voor MS Terminal Services)

 

Klungelalarm

Eens een betaalterminal gekoppeld is, kan deze onmogelijk nog losstaand gebruikt worden. Een bedrijf met enkele kassa's is voorlopig verplicht om dan per kassa een aparte betaalterminal aan te schaffen.

 

Klungelalarm

Hou er rekening mee dat alle eventueel geïnstalleerde printers op COM-poorten moeten verwijderd worden. De EFT-terminals hebben exclusief toegangsrecht nodig op deze COM-poorten.