E-Invoice overnemen in aankoopfactuur

Navigation:  De Boekhouding > Uitbreiding op boekhouding > Elektronische Facturatie - Inbound > E-Invoice - Inbound > Werking E-invoice Inbound >

E-Invoice overnemen in aankoopfactuur

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

In het scherm van de aankoopfactuur of inkomende creditnota klikken op de button <Documenten> brengt u naar de e-Invoices werklijst. In deze werklijst, selecteert u de e-invoice die u wenst in te lezen en te boeken. Vervolgens dubbelklikken op dit elektronisch document om het over te nemen of klikken op de button <Overnemen>.

 

 

Indien niet alle regels gematched zijn, dan verschijnt een melding van DBFACT:

 

 

Om de artikelen te kunnen koppelen, klikken op Bekijk en dan komt u terug in de e-Invoices werklijst, waar deze regels kunnen gekoppeld worden. Eens de koppelingen/matchings gemaakt zijn, kunt u het document overnemen in een Aankoopfactuur of Aankoopcreditnota. Indien u klikt op OK, dan gebeurt er niets.

 

Indien Helpkey 960088 ("Recepties afpunten bij overname elektronisch document") Uitgevinkt staat, dient er verder niets meer gedaan te worden dan het journaal en de boekingsdatum in te geven (bij een tweede en volgende factuur zal automatisch het gekozen journaal, alsook boekingsdatum overgenomen worden) en de Aankoopfactuur of Aankoopcreditnota op te slaan en deze is geboekt.

 

 

 

Indien Helpkey 960088 "Recepties afpunten bij overname elektronisch document" Aangevinkt staat in menu Verander variabelen, wordt een controle gedaan op de openstaande recepties en komt een nieuw schermpje open. Dit wordt verder uitgelegd.

 

Er bestaat een controle op reeds ingelezen documenten aan de hand van referenties, om te vermijden dat e-Invoices dubbel ingelezen worden. Indien een document al eens is geboekt, wordt dit gemeld: