Dossierbeheer

Navigation:  Starten met DBFACTw > Het dossier >

Dossierbeheer

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Een dossier is een compleet aparte boekhouding, een bedrijf, een vennootschap. U moet beschikken over een versie multi-dossier om met DBFACT verschillende dossiers te kunnen beheren.

 

Terwijl u in DBFACT werkt kan u het dossier waarin u werkt wijzigen  door de functie DBFACT/Verander dossier te selecteren. Kies dan het dossier dat u wenst te bewerken en geef uw naam en paswoord in.

 

Klungelalarm

Indien u geen rechten heeft in het dossier dat u wenst te benaderen zal het systeem weigeren te veranderen van  dossier. Het systeem probeert u namelijk aan te loggen met hetzelfde paswoord dat u gebruikt in het huidige dossier. Zie "Gebruikers in DBFACT definiëren".

 

Een overzicht van alle dossiers en hun status en gegevens vindt U terug in direct-menu 34

 

De firma-gegevens van het huidige dossier vindt U terug in direct-menu 30

 

Indien U met filialen werkt kan u in het scherm Filialen filialen toevoegen of aanpassen.

 

Wenst U een dossier te updaten of wenst U te zien welk dossier up-to-date is en welke versie het dossier heeft, dan gaat U het best naar direct-menu 35. Hier kan U tevens een dossier of meerdere dossiers updaten.

 

U kan een nieuw dossier aanmaken in DBFACT door de functie direct-menu 36 te selecteren.

 

Een dossier gezipt doorsturen via e-mail is ook mogelijk. Dit kan U doen via direct-menu 37.

 

Om bepaalde modules in een dossier aan of uit te schakelen gaat U naar direct-menu 31.

 

Protip

Wilt u in DBFACT de omzetten opsplitsen in bijvoorbeeld verkopen particulieren en verkopen groothandel, of heeft u 2 activiteiten waarvoor u een aantal zaken gescheiden wil beheren, dan kan u divisies inschakelen. Zie hiervoor "Divisies in DBFACT".