Domiciliëring

Navigation:  De Boekhouding > Uitbreiding op boekhouding >

Domiciliëring

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

DBFACTw beschikt eveneens over een module uitgaande domiciliëringen. Dit vereist wel dat in de betalingsvoorwaarden de aanduiding 'domiciliëring' wordt aangevinkt. Alle facturen met deze voorwaarden worden dan naar de bank gestuurd voor inning. Een mogelijke toepassing is bvb. voor bedrijven die tijdens de lopende maand de goederen leveren en pas op het einde van de maand of om de twee weken factureren. Met een domiciliëring van de klant bestaat vrijwel volledige zekerheid van betaling door de klant. Indien de domiciliëring dan toch zou herroepen worden, gebeurt vanaf dan elke betaling tegen rembours.

De module domiciliëring bespaart eveneens heel veel tijd bij het ingeven van de bankboeken, daar alle domiciliëringen met een muisklik kunnen ingelezen worden.

 

 

Geeft in een grid weer welke uitgaande documenten met een betalingsvoorwaarde 'domiciliëring' nog niet naar de bank zijn verstuurd. De selectie gebeurt op de gewone manier (met de spatiebalk of door in het klein vakje links te klikken).

Er worden voor een domiciliëring 2 verschillende bestanden aangemaakt. Er wordt 1 bestand aangemaakt voor de klanten die bij dezelfde bank zitten en 1 bestand voor de klanten die bij andere banken zitten. De identificatiecode's moeten worden ingegeven voor de bank waar de domiciliëringen worden aangeboden. Dit kan u instellen in menu direct-menu 543 hier instellen.

 

 

Protip

Er worden verschillende bestanden aangemaakt, 1 bestand  voor de klanten die bij dezelfde bank zitten en 1 bestand voor de klanten die bij andere banken ziten.  De identificatiecodes moeten worden ingegeven voor de bank waar de domicilieringen worden aangeboden. De bestanden die worden aangemaakt zullen niet meer automatisch worden verwijderd. Per betalingsvoorwaarde, direct-menu 543, kan worden ingesteld of die voorwaarde kan worden gebruikt voor domicilieringen. Dit vervangt het oude systeem waar maar 1 betalingsvoorwaarde kon worden gebruikt. Bij het laten berekenen van de facturen die moeten worden doorgestuurd heeft men nu de keuze om de facturen te laten selecteren op vervaldag of op factuurdatum (key 907023)