Custom relatiefiche

Navigation:  Basis > De relatie >

Custom relatiefiche

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Dit scherm is er gekomen om toe te laten dat er relaties op een heel snelle, eenvoudige manier kunnen toegevoegd worden in DBFACTw.

Dit volledig volgens uw eigen wensen.

 

Stel dat u bij het verkopen aan de toonbank op een heel snelle manier een relatie wenst aan te maken met een aantal strikte minimum gegevens dan kan dit.

Meer nog, deze minimum gegevens zijn op voorhand volledig gedefinieerd door u.

 

Instellingen

 

Eerst en vooral dienen we natuurlijk te bepalen hoe onze relatiefiche er dient uit te zien. Dus m.a.w. welke velden moeten er allemaal worden toegevoegd aan ons snelcreatiescherm.

We gaan hiervoor naar menu 8-1-H (direct-menu 852), door dit te doen komen we in onderstaand scherm terecht. Uiteraard is dit scherm bij een eerste gebruik leeg...

 

 

In de combobox links boven kunt u het gewenste veld selecteren. Middels de pijltjes toetsen kunt u een toegevoegd veld van plaats veranderen.

 

Courante velden:

Middels gebruik van deze button is het mogelijk om onze custom relatiefiche aan te vullen met de meeste courante velden.

Toevoegen:

Het geselecteerde veld wordt toegevoegd aan onze custom relatiefiche

 

Via menu 1-3 (Veranderen Variabelen) kunnen er nog een aantal standaardinstellingen worden meegegeven.

 

 

Bij de optie Volgende velden tonen in snelcreatie relatie kan u opties aanvinken die u standaard op het snelcreatiescherm kunt zetten.

Hou er rekening mee dat deze instellingen boven de instellingen van 8.1.F gaan en dus altijd getoond zullen worden zelf indien deze niet aangevinkt staan in 8.1.F

 

Bij de keuze Tijdelijke standaardinstellingen inschakelen kunnen er opties worden ingesteld met een aantal standaardwaarden in. Dit kan bvb interessant zijn indien u enkel met Franstalige klanten handelt en dus deze standaardtaal default op Frans mogen staan.

 

 

Opvragen van het custom relatiescherm

 

Onze custom relatiefiche vragen we op door via de alom gekende button F6, te klikken op Nieuw en daar de keuze Snelcreatie fiche te selecteren.