Credits overzicht werklijst (Direct-Menu 1237)

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Credits > Relatie en credits >

Credits overzicht werklijst (Direct-Menu 1237)

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Deze werklijst wordt vooral gebruikt om na te gaan welke credits er voor klanten nog open staan. Per verkochte type credit zien we informatie van de klant staan, met het saldo van de hoeveelheid nog niet verbruikte credits.

 

Snelfilter

 

Een aantal basis selectiemogelijkheden zijn in deze werklijst ingebouwd. Door de waarde in te vullen wordt onmiddellijk de gevraagde informatie herberekend.

 

Relatie

Als er geen relatie ingegeven wordt, worden alle credits getoond voor alle relaties. Indien wel een relatie opgegeven wordt, worden alleen de credits van deze relatie getoond.

Openstaand

Standaard zijn we alleen geïnteresseerd in de openstaande credits (al dan niet van een klant). Dit betekent dat voor deze credits niets meer te verbruiken is. Indien we vooralsnog een historiek willen opvragen kunnen we dit nagaan.

Standaard staat 'openstaand' reeds aangevinkt.

Gegroepeerd

Standaard staat dit uit.  Indien dit aangevinkt wordt, zal automatisch de credits van één klant voor hetzelfde type samengevoegd worden op één rij in het overzicht. Ook de restwaarde wordt automatisch samengeteld, en de waarde van het credit zelf wordt automatisch als gemiddelde berekend.

 

Knoppen

 

Deze werklijst wordt vooral gebruikt om snel gegevens op te vragen. Daarnaast kunnen we hier onmiddellijk een bijkomende transactie aanmaken.

 

Nieuw

Vanuit deze werklijst kunnen we onmiddellijk een bijkomende transactie aanmaken. Zo kunnen we onmiddellijk een 'verkoop' van credits registreren, ook al is dit niet direct gekoppeld aan een document.  Een bijkomend credit wordt automatisch aangemaakt en in de lijst toegevoegd.

Ook verbruik kan geregistreerd worden. In dat geval wordt automatisch nagekeken of de klant over credits beschikt, en worden deze automatisch in mindering gebracht van een credit entiteit met openstaande credits.

Opvragen

via deze knop kunnen we alle informatie opvragen van de credits van een klant. Zo kunnen we hier kiezen uit

De historiek van een credit (d.w.z. de verkoop van het credit incluis de transacties van het verbruik)

De historiek van een klant

Het overzicht van de relatie en credits.