Evenementbeheer en credits

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Credits > Credits verkopen en verbruiken >

Evenementbeheer en credits

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

Het evenement

 

Bij het evenement wordt een artikel ingegeven, zodat gekend is hoe het verrekend moet worden. Indien deze cursus ook met credits verrekend mag worden, dan wordt deze informatie in het artikel ingevuld.

 

De inschrijving

 

Voor de rest volgt de inschrijving de gewone manier van doen. De doelstelling is immers dat, ondanks het gebruik van de credits, de andere processen niet anders werken.

Als we de inschrijving van een credits klant opvragen, dan zien we onderaan bij facturatie, juist onder de voucher (indien dit actief is), de Credits staan.

 

Zolang de inschrijving op 'te bepalen' of 'te factureren' staat, wordt naast Credits in een vakje vermeld hoeveel credits voor de klant nog open staan. Door te dubbelklikken op deze informatie, komt men in de credits overzicht werklijst van de klant terecht.

Als we inschrijving factureren, wordt nagekeken of er nog voldoende credits zijn. Als dit zo het geval is, worden automatisch de credits gebruikt om de inschrijving te betalen.  Daardoor komt de Facturatie automatisch op 'via credits verrekend' te staan, en naast Credits staat dan Via credits verrekend. Als we dan dubbelklikken op deze informatie, zien we de credit transactie staan die gepaard gaat met dit event.

 

Voorbeeld