Regelmatching

Navigation:  De Boekhouding > Uitbreiding op boekhouding > Elektronische Facturatie - Inbound > E-Invoice - Inbound > Werking E-invoice Inbound >

Regelmatching

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Om de e-invoice te kunnen boeken, dient u ook de detailgegevens éénmalig te koppelen aan uw artikelen in DBFACT. Dus maw de regels/artikelen die meegegeven worden in het XML bestand (de gegevens in het elektronisch document) dient u te koppelen (= te matchen) met de artikelen in uw dossier.

Dit doet u door in de e-Invoices werklijst het document te selecteren, op de button <Matching> te klikken en vervolgens op Regelmatching te klikken. (Eens de artikelen gekoppeld zijn, dient u deze procedure niet meer te doen.) Alle meegestuurde gegevens worden gecontroleerd (supplier code, omschrijving ed) of er kan gekoppeld worden, maw of dit artikel al bestaat in DBFACT met deze codes. Indien een artikel al automatisch wordt herkend, kan je dit zien doordat in de kolommen 'Artikel' en 'Grootboek' data ingevuld staan.

 

Regelmatching:

 

 

Match kost

Om de kost op dit artikel te koppelen aan de kosten in DBFACT

Wijzigen

Opnieuw matching maken

Markeren

Om te markeren/demarkeren

Match regel

Via deze button koppelt u het artikel, hierbij krijgt u verschillende keuzes (dit wordt verder uitgelegd)

Afdrukken

De gemarkeerde regels afdrukken

Sluiten

Zoals het woord zelf zegt, om dit schermpje af te sluiten

 

Kosten koppelen: via Match kost:

 

Om de kosten te koppelen, klikken op <Match kost> dan wordt het scherm van de kosten (ingegeven in kostenbeheer in DBFACT) getoond, hier koppelt u de kost uit het elektronisch document met de kost in DBFACT door te dubbelklikken op de regel, waar deze kost mee overeenstemt.

 

 

 

Klungelalarm

Voor de Recupelkosten, wordt best een koppeling gemaakt op de code REC (als Type kost). Indien deze eens gekoppeld geweest is met een Recupel uit DBFACT, wordt deze koppeling onthouden voor elke kost met als Type REC. Dit merkt u aan de code die naast de betreffende kost staat.

 

 

Artikelen en regels (grootboekrekening) koppelen: via Match regel:

 

Er zijn verschillende manieren om de detailregels/artikelen te koppelen, op welke wijze deze gekoppeld worden maakt niet uit, als er een koppeling/matching wordt gemaakt voor een artikel, wordt deze onthouden in DBFACT en worden alle volgende detailregels van de e-invoices hier ook op gecheckt.

 

 

 

 

Match omschrijving: Bij het klikken op <Match omschrijving> wordt een schermpje geopend, waar u de omschrijving voluit of gedeeltelijk kan ingeven. Na <Enter> kunt u deze omschrijving opzoeken in uw Artikel database. In dit laatst geopend scherm selecteert u het artikel door te dubbelklikken op het juiste artikel.

 

 

Koppelen aan de hand van barcode: hierbij is de keuze om de EAN code of de Supplier code (afhankelijk welke code in XML bestand wordt meegestuurd) te koppelen aan een barcode van het artikel in DBFACT.

 

 

U kunt dit artikel ook Manueel koppelen, aan het match-artikel dat ingesteld staat bij Verander variabelen (Helpkey 960249). Hiervoor dient u enkel op <Match regel> te klikken en vervolgens op Koppel manueel. Er is ook een mogelijkheid om meerdere match-artikelen ineens te koppelen, dit is instelbaar per leverancier via de e-Invoices match-artikel werklijst.

 

Voor de facturen of regels waar geen artikel voor bestaat (of nodig is) kan ook gekoppeld worden op Supplier code leverancier aan grootboekrekening.