Cadeaubon module

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer >

Cadeaubon module

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Deze module dient als basis voor het beheren van cadeaubonnen.

 

Wat is een cadeaubon?

 

Een cadeaubon is te beschouwen als een betaalmiddel.  Uw klant wenst iemand anders een geschenk te geven, maar weet eigenlijk niet precies wat hij/zij wenst.  U verkoopt uw klant een cadeaubon, zodat hij deze cadeaubon als geschenk kan overmaken aan zijn vriend, die op zijn beurt dan langskomt, om met deze cadeaubon iets te kopen.

 

Waarom cadeaubonnen?

 

In commerciële ondernemingen wordt vandaag veel gebruik gemaakt van cadeaubons. De reden is eenvoudig

- het is makkelijker dan de aanschaf van een artikel op zich (omdat men niet altijd weet wat men al heeft of wat niet)

- cadeaubonnen stimuleren te verkoop

 

Het doel van cadeaubonnen

 

Het commercieel doel is eenvoudig: bevorderen van klantentrouw en verkoop stimuleren.

Ondertussen zijn er reeds tal van varianten van dergelijke bons op de markt. Het basisprincipe blijft steeds hetzelfde. De naam is meestal iets anders: waardebons,  cadeaubons, geschenkbons, cadeaucheques, maar het principe blijft hetzelfde.

 

Cadeaubonnen en DBFACTw

 

Aangezien het bijhouden van de cadeaubonnen belangrijk is én omdat het principieel over een betaalmiddel gaat (geld dus), zorgen we ervoor dat we met een sluitende administratie zitten van de cadeaubonnen.

 

Deze administratie zorgt voor:

 

Efficiëntie: een cadeaubon genereren is kinderspel. Het volstaat enkele zaken goed te zetten, en dan kan DBFACTw automatisch cadeaubonnen genereren, en bij de verkoop ervan automatisch de waardeboeking tot en met de boekhouding doorvoeren.

Veiligheid: de klant kan nog een document mee krijgen, maar DBFACTw zelf houdt steeds bij wat de eigenlijke waarde van de cadeaubon is. Iedere verrichting op de cadeaubon wordt geregistreerd en kan via de historiek van de cadeaubon opgevraagd worden.

Nauwkeurigheid: door het gebruik van de werklijsten is te allen tijde een overzicht te verkrijgen van de cadeaubons die een bepaalde relatie in gebruik heeft, de totale organisatie nog open staan heeft, en zo niet, welke cadeaubons wanneer gebruikt werden.

 

 

 

Protip

De cadeaubon module is een zogenaamde uitbreidingsmodule. Dit betetekent dat het makkelijk is om deze te activeren en in gebruik te nemen. Deze module heeft weinig invloed op andere modules.