Boekjaar uitvegen

Navigation:  Starten met DBFACTw > Het dossier > Onderhoud dossier >

Boekjaar uitvegen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Indien de bestandsgrootte van uw dossier een bepaalde omvang krijgt en/of er komen meldingen op het scherm dat er bepaalde bestanden bijna de maximum grootte hebben bereikt, dan bestaat de mogelijkheid om oudere boekjaren uit te vegen. Deze functionaliteit laat u toe om complete boekjaren te verwijderen uit DBFACT, inclusief documenten, historieken,...
We hebben ervoor gekozen dit toe te laten tot 3 jaar terug voor klanten die geen volwaardige boekhouding voeren met DBFACT.

 

Let wel: Hou er evenwel rekening mee dat indien u wel uw boekhouding doet in DBFACT, de wet voorschrijft dat u deze gegevens minimum 10 jaar dient te bewaren.

 

Via Direct-menu 1267 kan een boekjaar worden uitgeveegd. Het scherm is ook gebonden aan een nieuw recht, zijnde Recht 214.

Vooraleer gebruik te maken van deze functionaliteit dient u er zich van te vergewissen dat u dit wel wenst en dat u een backup heeft genomen van DBFACT.

Als laatste drukken we er op dat het gebruik van deze functionaliteit en dus het verwijderen van informatie uit uw DBFACT-dossier uw verantwoordelijkheid is en TML in geen enkel geval aansprakelijk kan worden gehouden.