Backorder toewijzingsmodule

Navigation:  Uitbreiding stockbeheer >

Backorder toewijzingsmodule

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Na de ingave van een bestelbon wil men zowel in de verkoop als in het magazijn meer gedetailleerd zich hebben op de manier van levering.

 

Met de backorder toewijzingsmodule koppelt u de bestelling van de klant aan stock, zodat deze toegewezen is. De toegewezen stock is dan niet meer vrij voor andere klantenbestellingen. Zelfs als artikelen niet in voorraad zijn, dan kunnen deze gekoppeld worden aan de bestelling bij de leverancier. Op het moment van receptie van de goederen wordt dan expliciet getoond dat goederen voor stock en/of backorders klanten zijn. Als deze backorders daarna klaargezet zijn, kan iedereen terugvinden dat het artikel voor die klant bestelling echt klaar staat.

 

Op een overzichtelijke manier is een 'picking' systeem ingebouwd dat zich netjes nestelt tussen de bestelbon en de leveringsbon.

 

De backorder toewijzingsmodule is bovendien uitermate flexibel. Toewijzingen kunnen desgewenst gemakkelijk gewijzigd worden, om bv. bepaalde leveringen voor te nemen ten opzichte van anderen, volgens prioriteiten door de gebruiker bepaald. Daardoor is het mogelijk om te allen tijde na te gaan wat van een bestelbon uitgeleverd kan worden. Kortom, voor gebruikers met een uitgebreider stockbeheer met magazijn, is deze module onmisbaar geworden.

 

Het is heel belangrijk dat je je zelf de vraag stelt of deze module wel geschikt is voor u als gebruiker. Immers het implementeren van deze module vraagt een duidelijke structuur in uw organisatie.

 

 

Voor wie is deze module geschikt?

 

Voor gebruikers die iemand (of meerdere mensen) in dienst hebben die deeltijds of voltijds met het magazijn bezig zijn.

Voor firma's waar een duidelijke scheiding is tussen orderverwerking (bestelbons klanten) en het logistieke proces (picking uit magazijn en leveringen).

Voor iedereen die een duidelijke structuur wil creëren in zijn magazijn.

 

Tevens dienen er duidelijke afspraken te worden gemaakt met de raadgever die deze module implementeert. Immers, de 'flow' die gebruikt wordt in het magazijn moet precies overeenkomen met hetgeen in DBFACTw afgesproken wordt.