Autokeuze binnenkomende bewegingen

Navigation:  »No topics above this level«

Autokeuze binnenkomende bewegingen

Return to chapter overview

De standaard autokeuze bij de receptie is bij deze module beperkter.

 

Indien er in een magazijn geen locaties zijn, dan zal de voorraad automatisch binnenkomen op 'magazijn' niveau zelf.

Indien een IN locatie bestaat in het magazijn, dan zal automatisch alles in deze locatie terechtkomen.  We raden dit echter niet aan. Immers, dan moet u zelf manueel daarna de verschillende locatie bewegingen uitvoeren.

Bestaat er géén IN locatie, dan maken we een onderscheid tussen de inkomende artikelen die toegewezen zijn en deze die vrij zijn om in voorraad te worden geplaatst.

 

Vrije ontvangen artikelen worden in volgorde van belang in volgende locaties ondergebracht

 

1.Pick locaties met een ingevuld minimum / nominaal voor het ontvangen artikel worden eerst gebruikt. Daarbij wordt de volgorde van de prioriteiten gebruikt, en telkens aangevuld tot de locatie nominaal vol zit.

2.Overstock locaties met een ingevuld minimum / nominaal voor het ontvangen artikel.

3.Pick locaties met een minimum / nominaal voor het ontvangen artikel, maar aantal niet ingevuld, dan wordt hier automatisch de rest van de voorraad geplaatst.

4.Overstock locaties met een minimum / nominaal voor het ontvangen artikel, maar aantal niet ingevuld.

5.Pick locaties waar géén min/nom voor het artikel bestaat, maar dat wel voorraad voor het artikel heeft. Indien meerdere, dan wordt hier gekeken welke locatie het minst voorraad heeft.

6.Pick locaties waar het artikel ooit aanwezig is geweest, maar nu er niet meer ligt. Indien er meerdere locaties zijn, zal DBFACTw automatisch de kleinste zoekcode gebruiken.

7.Pick locaties die volledig leeg zijn, ook hier kleinste zoekcode te gebruiken.

8.Overstock locaties die leeg zijn, in volgorde van zoekcode.  Uiteraard alleen van toepassing indien er overstock locaties zijn.

9.Pick locaties die zo weinig mogelijk voorraad bevatten, en volgens hun instellingen nog toelaten om voorraad te ontvangen (zie artikel stockplaats locatie fiche)

10.Indien deze mogelijkheden uitgeput zijn, dan zal het autokeuze systeem automatisch de lijst voorstellen opdat u voor het artikel zélf een keuze kunt maken

 

 

Toegewezen ontvangen artikelen worden, in volgorde van belang, op volgende locaties ondergebracht:

 

1.UIT locatie met zelfde transportwijze als toewijzing, waar er reeds goederen klaarliggen voor dezelfde klant

2.UIT locatie met zelfde transportwijze als toewijzing, maar die leeg is.

3.UIT locatie zonder gedefiniëerde transportwijze, waar er reeds goederen klaarliggen voor dezelfde klant

4.UIT locatie zonder gedefiniëerde transportwijze, dat als locatie nog leeg is.

5.Keuzelijst van UIT locaties, om te bepalen waar u het wenst te leggen.  Dit uitsluitend indien er UIT locaties voorhanden zijn.

6.Indien er géén UIT locaties voor handen zijn, dan zal automatisch het zelfde principe toegepast worden als dat van de 'vrije ontvangen artikelen'.