Extra Tekst

Navigation:  Basis > Het artikel > Artikelbeheer > De Artikelfiche >

Extra Tekst

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

Per taal kunt u een aantal regels tekst invoegen. In principe is de lengte ongelimiteerd. U heeft de mogelijkheid om verschillende talen aan te maken. Deze talen worden dan automatisch geselecteerd. De extra tekst verschijnt alleen bij de afdruk van de documenten en alleen als in de "Veranderen Variabelen/Document" per type document staat aangeduid dat deze tekst moet worden afgedrukt.

 

Indien u andere extra gegevens wilt meegeven met de leverancier, vul deze dan op de tab leverancier in. Als u hier niets invult wordt de tekst die u terugvindt onder de taal van de leverancier meegenomen en alleen als de extra tekst afdrukken aangevinkt is voor dit document.

 

In het memoveld maar ook in de Extra teksten is het mogelijk om gegevens die in een Word-document of op het Internet terug te vinden zijn te kopiëren. Met andere woorden: deze velden reageren als een tekstveld en je kan er allerlei zaken in kopiëren, zolang het maar tekst is.

 

Gebruik dus meer de functie control-C om geselecteerde tekst te kopieren (wil je alle tekst selecteren in een document of een webpagina gebruik dan Control-A), Control-V om die op de juiste plaats te plakken.

 

In Veranderen variabelen heeft u een instelling die er voor zorgt dat de deze teksten niet alleen worden afgedrukt maar tevens worden ingevoegd in de grid van het document terwijl u het opmaakt op scherm.

 

Om het gebruik van deze teksten verder te kunnen doortrekken naar het gebruik van backorders (teksten worden dan samengehouden en mee overgenomen in de backorders) kan u in de veranderen variabelen onder Documenten/BO/instellingen aangeven welk "virtueel" artikel er moet gebruikt worden voor deze tekstlijnen.

 

Een ander voordeel van het gebruik van artikelen voor tekst is de mogelijkheid om bij overname van een prijsofferte in een bestelbon de artikelen (en dus ook de teksten) van een bepaalde groep te laten wegvallen. Als u dus de groep (artikel-groep, zie Artikelbeheer) ZZZ gebruikt voor de artikelteksten en u geeft in veranderen variabelen/documenten/prijsofferte aan dat deze groep niet moet worden overgenomen, krijgt u een mooie lijst van alleen de artikelen en niet de teksten.

 

Tensotte kan je extra tekst default laten vermelden per type document maar kan je dat bij afsluiten van een document ook nog eens aan- of uitvinken.