Afsluiten van een document

Navigation:  Commercieel beheer > Werken met documenten >

Afsluiten van een document

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

We leggen een aantal standaard opties uit, die we terugvinden op het afsluitscherm van DBFACT:

 

Hieronder een voorbeeld van een afsluitscherm:

 

 

Een aantal velden komen daarbij regelmatig voor. We beschrijven er een aantal:

 

Referentie

De referentie van het document wordt hier ingegeven. Dit wordt in veel gevallen ook afgedrukt. Voorbeeld:'telefonische bestelling', 'voorstel nieuwe server', 'bestek herstelling motor'

Document afdrukken

Als dit aangevinkt staat, zal het document na het bewaren automatisch voorstellen om af te drukken. Of dit standaard al dan niet aan staat, kan men via de parameters personaliseren.

Prijzen vermelden

Voor een document kan men werken met één eenvoudige layout. Als dit aangevinkt staat, zullen de prijzen afgedrukt worden, anders niet. Deze optie wordt, afhankelijk van het document, anders voorgesteld.

 

 

Knoppen

 

Doorgaan

Om verder et gaan met het bewaren van het document.

 

Protip

De 'Page Down' knop is rechtstreeks gekoppeld aan deze knop. Indien men bij afsluiting van het document niets meer moet wijzigen, volstaat het op 'Page Down' te klikken, en het scherm 'afsluiten document' verdwijnt.

 

Betaling

Om aan een document een betaling rechtstreeks te koppelen, wordt deze knop zichtbaar gemaakt. Voor een verdere uitleg over een betaling, zie daarvoor betaling in document.

Geen output

Indien men snel een document heeft gewijzigd, maar toch niet met de muis weer wenstte klikken op 'document afdrukken', om dat uit te schakelen, kan men de sneltoets (Alt-G) van deze toets indrukken. Het vinkje bij 'document afdrukken' wordt daardoor onmiddellijk uitgezet.

Terug

Om bij de ingave (of wijziging) van het document een stap terug te keren. In dit geval keert men terug naar het afsluitscherm van het document. Met de 'Escape'-toets bekomt men hetzelfde resultaat.