Abonnementen Service

Navigation:  De Boekhouding > Uitbreiding op boekhouding > Management rapportering en ratio's >

Abonnementen Service

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Onze abonnementen-service is een andere functionaliteit die wordt geactiveerd indien u in het bezit bent van onze module management rapportering en ratio's.

Door deze module in te richten binnen uw bedrijf wordt het mogelijk door u gekozen mensen te abonneren op bepaalde gegevens die verwerkt zitten in DBFACTw.

 

We wisten al dat door het gebruik van onze alom tegenwoordige werklijsten het een fluitje van een cent wordt om op de hoogte te worden gesteld van allerhande data. Het enige wat tot nu toe in het nadeel kon spreken is dat deze informatie, indien nodig, telkens manueel moest worden getriggerd en dit dus soms redelijk tijdsintensief kon zijn.

 

Het grote voordeel te werken met de abonnementenservice in DBFACTw is dat de rapportage van verschillende rapporten kan worden geautomatiseerd. M.a.w. u zelf gaat bepalen wie...wat...wanneer krijgt. U hoeft dus nog slechts éénmaal een abonnement aan te maken in DBFACTw en de rest verloopt allemaal automatisch op het door u, of de geabonneerde, gekozen tijdstip.

 

Om u snel te lanceren kan u onderstaand een kort stappenplan terugvinden, maar lees zeker onze uitgebreidere informatie.

 

 

Stappenplan voor het aanmaken van een abonnement:

 

1. Via direct menu 1158 kan u een nieuw abonnement aanmaken. Hier bepalen we de periodiciteit van het abonnement alsook welk rapport gebruikt moet worden en welke lijst u wenst

2. Via direct menu 1158 maken we een boot bestand op die als het ware alle abonnementen gaat selecteren die op dat moment dienen uitgevoerd worden.
3. Via de taakplanner in Windows gaan we het tijdstip bepalen waarop het abonnement verstuurd moet worden.
 
 

Protip

 

Nog even iets over rechten...

 

We hebben ervoor gezorgd dat het standaard niet mogelijk wordt voor een gebruiker om abonnementen aan te maken of m.a.w. om andere mensen, gebruikers of zichzelf in te schrijven voor bepaalde gegevens uit DBFACTw.

Uiteraard kan er aan de zijde van de ontvanger niets worden beveiligd want iedereen met een geldig emailadres kan beschouwd worden als iemand die recht heeft op bepaalde rapporten in DBFACTw.

 

Om die reden raden wij u ten sterkste aan om uw 'abonnementenbeleid' strikt te regelen en dit enkel te laten sturen door iemand met de rechten daartoe of met iemand met voldoende verantwoordelijkheidszin deze abonnementen te gaan beheren.

 

LET OP: Hou er rekening mee dat e-mailen via SMTP mogelijks niet lukt indien uw Belgacom als provider heeft. Zij hebben namelijk nood aan een extra authentificatie !