Module backorder toewijzingsmodule

Navigation:  »No topics above this level«

Module backorder toewijzingsmodule

Return to chapter overview

Show/Hide Hidden Text

Backorder toewijzing is een uitmuntende module als het gaat over commerciële ondernemingen: aankopen, in voorraad nemen en dan , en via backorders verkopen.  Met de aanpassingen rond stockbeheer gaan we echter verder. Aangezien de logistieke flow veel uitgebreider is, moeten we veel meer toewijzingen mogelijk maken:

 

Enkele voorbeelden:

 

Kan ik voorraad uit het centraal magazijn reserveren (vrijwaren) voor de bestelling van een klant

Aan een stockplaats kun je instellen dat er een toewijzing mag gebeuren vanop een andere stockplaats. Zo wrdt dan toegelaten dat een bestelbon klant met uitleveringslocatie of afhaallocatie X, toch kan toegewezen worden aan centraal magazijn M.

Bij controle wat er uit het centraal magazijn geleverd mag worden, stelt het systeem dan voor om een transfert te genereren van het centraal magazijn naar de locatie X.

De 'toewijzing' van de backorder klant zal dus wijzigen van een ('centrale') stock toewijzing naar een transfert toewijzing en bij ontvangst van de transfert wordt de toewijzing gekoppeld aan de lokale stock.

 

 

Toewijzingen pragmatisch bekeken

 

In essentie wordt de toewijzing omgevormd van een matvching van backorders klant aan stock en/of backorders leverancier naar een koppeling van geplande in- en uitgaande bewegingen.

 

Inkomende bewegingen zijn

- backorders leverancier

- transferten die (zullen) toekomen in een stockplaats

- geplande producties (die daardoor in voorraad zullen komen)

 

Uitgaande bewegingen zijn

- backorders klanten

- transferten die (zullen) vertrekken uit een stockplaats

- geplande producties (waardoor er onderdelen uit voorraad zullen gaan).

 

Opgelet: bij 'negatieve' tekens, komt eigenlijk de beweging aan de andere kant te staan. Zo is een bestelbon klant met negatieve aantallen (een zogenaamde retour!) automatisch een verwachte inkomende beweging.