Aanmaken serienummers (vanaf faze 3)

Navigation:  »No topics above this level«

Aanmaken serienummers (vanaf faze 3)

Return to chapter overview

Aangezien in faze 3 er ook stockbeheer op loten en units, moet het mogelijk zijn om snel serienummers aan te maken.  Stel dat men van een artikel op één stocklocatie een 20 stuks van een artikel liggen heeft, zonder dat de serienummers bekend zijn.

Als men dan de serienummers snel wenst te creëren, wordt dit via de volgende stappen snel gerealiseerd:

 

Oorspronkelijke situatie

 

Artikel

Stockplaats

Lot

Unit

Aantal in voorraad

Art x

Stpl 1

-

-

20

 

Op deze manier is zichtbaar dat voor het artikel op stockplaats 1 er 20 stuks liggen, waarvan de loten of units niét gedefiniëerd zijn.

Aangezien het artikel er van uit gaat dat serienummers bijgehouden worden, zal via het aanmaken van de serienummers deze registratie heel snel kunnen gebeuren.

 

We krijgen een overzicht van alle artikelen waar serienummerbeheer aan staat, en waar niet alle serienummers (in detail) op vermeld staan.

Tijdens het scannen van de serienummers, wordt de 'onbekende serienummer'-voorraad telkens verminderd, en wordt aparte artikel stock aangemaakt voor de verschillende units.

Zo bekomen we na het scannen volgende situatie:

 

 

Artikel

Stockplaats

Lot

Unit

Aantal in voorraad

Art x

Stpl 1

-

-

17

Art x

Stpl 1

-

Unit 13

1

Art X

Stpl 1

-

Unit 16

1

Art X

stpl 1

-

Unit 38

1

 

De totale voorraad blijft vanzelfsprekend 20, maar nu is ook precies gekend welke unit onder welke stockplaats terug te vinden is, en of deze ook nog in voorraad is.