Aanmaak artikelen verbruik credits

Navigation:  Uitbreiding commercieel beheer > Credits > Voorbeeld > Instellingen >

Aanmaak artikelen verbruik credits

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Hoogst waarschijnlijk bestaan er al artikelen in uw dossier die kunnen worden gebruikt voor het verrekenen van de door de klant aangekochte credits. Indien dit niet het geval is dan moet je deze nog aanmaken.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat op het tabblad 'Allerlei' staat aangeduid onder welk credittype deze artikelen vallen én dat het hier over een verbruiksartikel gaat.

Je kan dit doen door een negatieve creditsfactor in te vullen op de artikelfiche.

 

Let op: Indien een verbruiksartikel is gedefinieerd bv. per 15 minuten en het opbrengstartikel is gedefinieerd per 60 minuten, dan dient de waarde van de creditsfactor overeen te komen met '- 0,25'.

 

Hieronder kan je de artikelen terugvinden die ik heb gedefinieerd  voor het uitwerken van mijn voorbeeld. Het gaat hier over 4 artikelen.

 

1.Een artikel voor SALES JONA dat dus wordt gebruikt voor het aanrekenen van de prestaties van John Naessens

2.Een artikel voor SALES WIVO dat dus wordt gebruikt voor het aanrekenen van de prestaties van Willy De Vos

3.Een artikel voor SUPPORT-HELPDESK dat dus wordt gebruikt voor het aanrekenen van de support presaties online

4.Een artikel voor OPLEIDING dat dus wordt gebruikt voor het aanrekenen van een georganiseerde opleiding

 

Ik geef als voorbeeld het artikel dat is aangemaakt voor de verrekening van de online prestaties van de support-afdeling. Let op de negatieve creditsfactor die is ingevuld en het gebruik van het correcte credittype.

 

Je kunt ook zien dat de waarde van de creditsfactor van dit artikel is ingevuld met - 0,25. De reden hiervoor is dat het artikel waarmee de credits initieel worden verkocht gedefinieerd is per uur (per 60 minuten), en dit verbruiksartikel is gedefinieerd per 15 minuten.