Aankoopverpakkingen

Navigation:  Commercieel beheer > Aankoop > Aankoopbeheer >

Aankoopverpakkingen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Wenst u te werken met aankoopverpakkingen per artikel dan dient u in onze Veranderen Variabelen (direct menu 4) de helpkey 960081 actief te plaatsen..(Verpakkingen versie II actief).

 

 

Als deze parameter aanstaat dan kan men op artikelniveau verschillende aankoopverpakkingen gaan definiëren. We werken dit uit met een voorbeeld...

 

 

Aanmaak en koppelen van een aankoopverpakking aan een artikel

 

Eerst en vooral roepen we het artikel op waarop we een aankoopverpakking wensen te definiëren. We doen dit uiteraard door gebruik te maken van onze fameuze F7-toets.

Na het ingeven van een bepaald artikel komen we in de artikelfiche terecht waar we vervolgens naar het tabblad Verpakt dienen door te klikken.

 

Vervolgens kunnen we onze aankoopverpakkingen gaan definiëren...

 

 

Door op de button <Verpakking> te drukken komen we in de Artikel verpakkingswerklijst waar we vervolgens onze aankoopverpakkingen kunnen definiëren. Op dit moment heb ik nog geen aankoopverpakkingen gedefinieerd, vandaar dat de grid in deze werklijst nog leeg is.

 

 

Na het drukken op de button <Nieuw> krijgen we volgende opties:

 

Nieuwe verpakking

Maak een nieuwe aankoopverpakking aan voor het actieve artikel

Overnemen verpakking van ander artikel

Neem een reeds gedefinieerde aankoopverpakking over van een ander artikel

 

 

Omschrijving

Geef hier een zinnige omschrijving aan uw aankoopverpakking

Soort eenheid

Definieer hier over welk type éénheid dat dit gaat. Deze kunnen worden gedefinieerd via direct menu 529

Actief

Wordt deze verpakking nog gebruikt? Aangezien we ze nu aan het aanmaken zijn dan zal dit wel zeker ?

 

Na het toevoegen van een aankoopverpakking en uiteraard na het drukken op de button <Opslaan> zal de grid van de aankoopverpakkingen wordt geüpdate met deze aangemaakte verpakking zoals hieronder afgebeeld.

 

 

Uw aankoopverpakking is nu gekoppeld aan het artikel.

 

 

Werken met aankoopverpakkingen

 

We gaan nu bij wijze van voorbeeld eens een bestelbon opmaken naar de gekoppelde leverancier aan dit artikel en kijken na welke meldingen we krijgen.

 

 

Na het ingeven van het artikel in mijn bestelbon leverancier wordt er een voorstel gedaan van alle gekoppelde aankoopverpakkingen voor dit artikel. In mijn voorbeeld heb ik één aankoopverpakking gekoppeld. Door de button <Selecteren> te gebruiken wordt deze aankoopverpakking gekozen en zal er dus 1 x deze aankoopverpakking worden doorbesteld. M.a.w. er zullen dus 10 pakjes tabak worden doorbesteld naar de leverancier.

 

 

Vervolgens kan deze bestelbon leverancier terug worden afgesloten.

 

Op dit moment staat er één sloef (verpakking) in Backorder bij deze leverancier. Op dit moment kunnen we deze ook gewoon gaan receptioneren.