Aankoopbeheer met verdeling

Navigation:  »No topics above this level«

Aankoopbeheer met verdeling

Return to chapter overview

Als aangevinkt staat in de parameters dat het 'totaal' orderboek (geen orderboek voor aparte stockplaatsen/magazijnen dus), bestaat de mogelijkheid om de gewenste 'verdeling' van de aantallen in te geven (verdelnigs-tabel).

Op dat moment wordt bij het ingeven van de aantallen, de mogelijkheid gegevens om per artikel de verdeling van de aantallen in te geven.

 

Voorbeeld:

Een organisatie met een centraal magazijn M en drie winkels (A, B en C) wenst van een artikel 20 stuks te bestellen. In dat geval wordt in het orderboek het volgende ingegeven, bij wijze van voorbeeld:

 

Ingave via het orderboek

 

Aantal gewenst: 20 stuks

Aantal te bestellen: 20 stuks

Verdeling:  A 5 stuks   B: 4 stuks   C 6 stuks    

Het totaal (15 stuks) komt dus niet overeen met het ingegeven aantal. Automatisch gaat DBFACTw er dan van uit dat de rest eigenlijk voor het centraal magazijn bedoeld is.

 

Bij ieder artikel kan men ten allen tijde de verdeling heropvragen.

 

Bestelbon leverancier

 

Ook bij de bestelbon leverancier wordt bijgehouden hoe de verdeling van de bestelling moet gebeuren. Deze informatie wordt echter niét afgedrukt.  Via de backorder leverancier werklijst kan men via 'opvragen' de verdeling van de aantallen opvragen.

Als men vanuit het orderboek de bestelbon aanmaakt, wordt daarom bijgehouden dat alle artikelen zullen bninenkomen via het centraal magazijn. Er wordt echter intern bijgehouden waarvoor ze bedoeld zijn.

 

Receptie

 

Bij de receptie wordt ook hier op dezelfde manier gewerkt als altijd. Echter, nadat de receptie weggeschreven is, wordt automatisch gevraagd om de aanwezige verdelingen toe te voegen aan een transfert.

Deze transfert wordt, volgens wat men wenst, als 'voorstel' geboekt, of als 'gepland' geboekt.

Zo kunnen zelfs meerdere recepties toegevoegd worden aan één 'openstaande' transfert van hetzelfde centrale magazijn naar de respectievelijke stockplaats.